Zdrențăroșii, interziși la Prefectură! Ce restricții au jurnaliştii

Prefectul Ciprian Florescu a susținut joi, 13 iulie, prima conferință de la instalarea în funcție, pentru a comunica un ordin care va intra luni, 17 iulie, în vigoare. Ordinul respectiv prevede reguli de acces în Palatul Administrativ. Ținuta indecentă, zdrențăroasă sau provocatoare va fi interzisă, potrivit regulilor care însoțesc acest ordin.

Ciprian Florescu, prefectul de Gorj, a invocat necesitatea adoptării unui astfel de ordin în baza unei analize de risc pe care ar fi efectuat-o împreună cu reprezentanții Jandarmeriei Gorj. Asta înseamnă, judecând după motivările prezentate în ordin, că o persoană care se prezintă în pantaloni scurți la Palatul Administrativ ar fi un pericol pentru instituție!  „Ținuta inacceptabilă include: pantaloni scurți, papuci de plajă, îmbrăcăminte indicând afilierea la o bandă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist, obscen, haine cu desene sau cuvinte sugestive, slogane. Nu vor fi permise articole de îmbrăcăminte sfâșiate, murdare și zdrențăroase, articolele de îmbrăcăminte provocatoare sau purtate provocator”. Prefectul de Gorj nu a putut să explice cu exactitate ce înseamnă îmbrăcăminte provocatoare. „Uitați-vă în DEX”, a răspuns prefectul la această întrebare. „Nu este vorba de o restricționare a cetățenilor în Palatul Administrativ, ci este vorba de un control pe care dorim să-l avem în permanență al persoanelor care acced în instituțiile care își desfășoară activitatea în Palatul Administrativ”, a explicat sec prefectul de Gorj. Jandarmii gorjeni vor fi cei care se vor îngriji să verifice dacă cei care intră pe ușile Palatului Administrativ sunt îmbrăcați corespunzător, ori rolul jandarmului este cu totul altul. Ciprian Florescu a mai spus că aceste prevederi se vor aplica inclusiv funcționarilor care desfășoară activitate la instituțiile din Palatul Administrativ. 

Ce mai prevede ordinul

În ordinul dat de prefect se mai arată că „zilnic, la încheierea programului de lucru fiecare din instituțiile care își desfășoară activitatea în sediul Palatului Administrativ este obligată să înainteze personalului aflat în serviciu la intrările „A” și „B” un tabel cu persoanele care au aprobare pentru a rămâne sau a intra în obiectiv în afara orelor de program”.

Și intrarea jurnaliștilor cu aparatură de înregistrare este limitată. Nu vor mai avea voie, începând de luni, să folosească aparatura decât în spațiile pentru care primesc aprobare. Totodată, acestora li se impune să intre în Palatul Administrativ doar pe la poarta A, adică cea dinspre Piața Prefecturii. După ce vor fi legitimați, jurnaliștii vor putea merge la unitate la care doresc numai după ce reprezentanții Jandarmeriei vor solicita telefonic acordul serviciului, biroului unde se solicită accesul.

Galerie foto


Vizualizări: 797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: