Zece gorjeni prinși că au furat energie electrică

Distribuție Oltenia a organizat un număr de 3749 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice de către consumatorii casnici și agenții economici în intervalul aprilie – iunie 2019.

În cele 7 județe în care operează Distribuție Oltenia au fost verificate 3749 locuri de consum și au fost identificate 499 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, împărțite după cum urmează: Argeș – 101 cazuri, Dolj – 157 cazuri, Gorj – 10 cazuri, Mehedinți – 31 cazuri, Olt – 104 cazuri, Teleorman – 62 cazuri, Vâlcea – 34 cazuri.

Sustragerea de energie constituie infracțiune de furt și se pedepsește conform legilor în vigoare. "Executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, transmit reprezentanții Distribuție Oltenia. (A.M.)

Vizualizări: 2,313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: