Zece localităţi rămân două zile fără apă

Mai multe localităţi din judeţul Gorj vor rămâne fără apă parţial sau chiar total din cauza unei avarii la o conductă veche de aproape 50 de ani. Compania de Apă Oltenia va sista furnizarea apei pentru a putea efectua reparaţiile necesare. Reprezentanţii primăriilor spun că vor încerca să asigure necesarul de apă, astfel încât cetăţenii să nu fie afectaţi.

Defecţiunea s-a produs în porţiunea de supraversare a râului Jiu pe raza localităţii Vârţ. Conducta de aducţiune veche de zeci de ani a cedat pe o porţiune de circa 20 de metri. S-a impus schimbarea vechii conducte, pe porţiunea unde a avut loc avaria, cu o conductă de oţel. În zilele de 23 şi 24 mai se va proceda la înlocuirea acelei porţiuni de conductă şi ca atare alimentarea cu apă va fi întreruptă.

Localităţile Tismana, Godineşti, Ciuperceni, Câlnic, Teleşti, Rovinari, Bâlteni, Plopşoru, Brăneşti şi Ţânţîreni vor vor fi afectate de resticţionarea furnizării apei potabile. Intervenţia este una dificilă din cauza poziţionării conductei de-a lungul podului. „Din ce ştim noi vechimea conductei a condus la această avarie, are peste termenul de garanţie. Probabil o să apară mereu probleme la conductă dacă nu va fi înlocuită definitiv. Undeva în zona podului de la Vârţ, unde conducta este aeriană, s-a spart şi necesită reparaţii. În 23 mai se va restricţiona la nivelul localităţii noastre şi a multor altor localităţi care sunt alimentate din conductă. Cei de la Compania de Apă Craiova spun că în 24 mai vor relua alimentarea cu apă. Oraşul Rovinari nu stă doar în conducta de apă, avem şi sursă alterniativă, respectiv foraje de apă şi vom asigura alimentarea cu apă în condiţii normale”, a declarat Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.   

Localnicii regretă că au renunţat la fântâni

Din cauza avariei la conducta cu pricina, la casele localnicilor din Ţânţăreni s-a resimţit o presiune scăzută la apă. În cele două zile cât se va lucra la înlocuirea conductei, cetăţenii vor putea lua apă de la fântână, asta în cazul în care nu au desfiinţat-o, aşa cum a procedat chiar primăriţa Maria Vasilescu. „Ne-au notificat că vor opri apa zilele astea. În ultimele săptămâni am avut presiune mică la apă, nu ştiu ce se întâmplă, pe unde tot au spargeri. Oamenii au fântâni şi nu cred că vor fi probleme. Eu nu mai am pentru că am zis că nu mai am nevoie de ea şi am astupat-o. Trebuie să înţelegem, nu avem ce face. O să iau de la vecina de peste drum cu găleata, două zile nu murim”, a precizat Maria Vasilescu, primar.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: