Zece zile Ponta n-a fost premier

Asta e cea mai tare chestie pe care am auzit-o în Romania post-revoluţionară. Prim-ministrul a plecat în vacanță şi și-a închis telefonul!!! De parcă ar fi patron peste o covrigărie, nu prim-ministrul unei ţări care se confruntă cu probleme economice, politice şi de imagine severe! Este primul ministru al unei țări în care tații taie gâturile copiilor cu drujba, al unei țări în care se întâmplă orori inimaginabile.

Cu două zile în urmă puneam de un pariu și ziceam că sunt sigur că la reîntoarcerea în țară premierul nu ne va spune nimic, doar se va înghesui pe ecranele televizoarelor să-i dea replici președintelui Băsescu. În acțiune s-a dovedit secondat de Crin al lui, de care ne-a declarat că este mai legat ca niciodată în ura lor pentru Băsescu. Ca un puști de grădiniță, ne-a rugat să luăm în calcul faptul că la Miami nu a fost pe bani publici, ci pe banii lui, pe când Băsescu a fost la Neptun pe banii publici. Păi, bibicule, aș fi preferat să te duci și tu la Neptun pe bani publici, pentru că de aia a fost repartizată pentru protocolul administratorilor acestui stat vila de la Neptun, de aia cheltuim bani să o întreținem, ca să fii mai aproape de noi, chiar și în concediu. Crezi tu, bibicule, că  SPP-ul care te-a însoțit la Miami a costat mai puțin decât sejurul lui Băsescu la Neptun?! Că nu oi fi fost ca oricare dintre noi cu bagajele târâș prin aeroporturi și apărați doar de umbrelele de pe plajă….

Păi dacă România era supusă unui atac militar, primul ministru n-ar fi aflat decât abia după ce se întorcea de la Miami cu bona lui filipineză? Sau poate ar fi aflat de la CNN...., dar cred ca nici la televizor nu s-a uitat acolo! În schimb, are în fiecare zi vise umede cu Elena Udrea, mai ales acum, de când ştie ca este o femeie liberă...!!!

În politică, un premier care-și închide telefonul 10 zile nu poate însemna decât două lucruri: ori s-a dus să facă un plan genial de salvare a economiei, ori îl doare exact în cot de ţara care i-a dat - temporar, din fericire - mandatul. Din păcate, s-a văzut că planul de salvare este tot "Băsescu e de vină", deci rămâne valabilă versiunea cu "cotul".

Cât despre placa "Băsescu e de vina" - recitată de el și de Antonescu ori de câte ori sunt încolțiți si care, in viziunea lor îngustă si stupidă, ține locul oricărei justificări decente pentru acțiunile lor prostești,  mă întreb: cat o sa mai țină?! După ce lui Băse o să-i expire mandatul de preşedinte, ce or să mai strige ca sa își justifice tâmpeniile? Tot "Băsescu e de vină"?!

Premierul era de-a dreptul speriat de amploarea pe care a luat-o noua acțiune a președintelui prin care s-a hotărât să redevină iar jucător. Atât de speriat este încât a promis că-i va împăca pe PNL-iști cu PSD-iști numai să fie uniți împotriva lui Băsescu și Udrea. Chiar trebuie două partide mari ca să se lupte cu doi oameni?!

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: