Ce crede Medinţu despre ultimatumul lui Morega şi vizita lui Popa

Directorul Diviziei Energie din cadrul CE Oltenia, Aurel Medinţu, a comentat ieri la Radio Infinit afirmaţiile lui Dan Ilie Morega, dar şi vizita secretarului de stat Maricel Popa. Morega a dat conducerii CEO un ultimatum pentru a prezenta situaţia reală a societăţii. Drept răspuns, Medinţu spune că nu este interesat de părerile unui pseudo-specialist. Despre vizita lui Maricel Popa, Medinţu crede că a fost fără efect.

Reporter: Ce părere aveţi despre ultimatumul dat de Dan Ilie Morega conducerii CEO?

Aurel Medinţu: Eu nu ştiu în ce calitate dă domnul Morega ultimatum, pentru că bilanţul la şase luni oricum o să fie public, nu e ceva secret. Deci, domnul Morega, ştiind treaba asta zice, uite mă de aia au dat ăştia bilanţul, că am zis eu. Mi se pare o prostie, adică ce ultimatum. În ce calitate? Da, să facă analize, să le publice, dar nu să dea ultimatumuri. Probabil că e cam al şapte miilea ultimatum dat de armata chineză Uniunii Sovietice. Cam aşa seamănă şi acesta.

Rep.: Luaţi în seamă acest ultimatum?

A.M.: Nu, semnalele corecte trebuie luate în considerare indiferent din ce parte vin, dar chestiile astea, cu ultimatumuri, cu datul cu părerea despre piaţa de energie a diverşilor pseudo-specialişti nu prea mă interesează.

Rep.: Referitor la vizita secretarului de stat. Până la urmă, cu Maricel Popa, care e concluzia?

A.M.: Nu trag eu concluzii. Domnul secretar de stat Popa am înţeles că, în trecere către Mintia, a fost la o întâlnire cu sindicatele la rugămintea domnului ministru Niţă, în urma unei discuţii între domn Condescu şi domn ministru Niţă. Discuţiile astea au fost după părerea mea fără obiect, pentru că noi se întâlnisem cu o săptămână înainte, sindicalişti nu au reclamat abateri de la litera şi spiritul CCM semnat cu administraţia. Acum am văzut că vor să semneze un protocol cu Ministerul.

Rep.: Ce conţine acest protocol?

A.M.: Conţine concret nişte generalităţi

Rep.: Soluţii?

A.M.: Soluţiile vă spun că nu le găseşte sindicatul. Soluţiile trebuie să fie găsite tot de către administraţie, dar cu o conlucrare corectă a sindicatelor.

Rep.: Ce se va întâmpla, vor avea loc noi negocieri?

A.M.: Nu a zis nici ministrul. Nu pricep ce negocieri că ei nu reclamă nimic, nu reclamă nevoia de negociere.

Vizualizări: 238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: