Zeci de amenzi pentru cei care au ignorat regulile impuse în pandemie

83 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 8.500 de lei, au fost aplicate într-o singură zi pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

În total, 237 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor.

Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

"Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă. Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie și să nu se expună la riscuri", transmite IPJ Gorj.

Vizualizări: 945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: