Un arbitru discret la derby-ul dintre Craiova şi FC Viitorul

Derby-ul etapei din Liga 1 va fi condus la centru de un arbitru cu un singur meci internațional în acest sezon.Marcel Bîrsan a arbitrat doar opt meciuri de Liga 1 în acest sezon iar în cupele europene a fost prezent doar la un meci.

Marcel Bîrsan, ecuson FIFA, a fost delegat de Kyros Vassaras să conducă derby-ul etapei cu numărul 17, dintre Universitatea Craiova şi FC Viitorul, meci programat sâmbătă, ora 21.00, în Bănie.

Marcel Bîrsan este cea mai discretă prezență din lista FIFA pe stadioanele din Liga 1. Are doar 8 meciuri arbitrate în primul eșalon în acest sezon, în care n-a acordat niciun cartonaș roșu. Dar a oferit 47 de avertismente, o medie de aproape 6 galbene pe partidă.

Mai mult, deși este pe lista FIFA, are un singur meci arbitrat în acest sezon în cupele europene la nivel de seniori: Domzale – Balzan în preliminariile Europa League din 18 iulie 2020.

Brașoveanul n-a condus niciun meci la centru în 2021, a fost doar rezervă la Viitorul – Hermannstadt (2-1) pe 10 ianuarie 2021.

Kyros Vassaras a comunicat colegilor din Comisia Centrală de Arbitraj noua componență a listei FIFA, care a fost aprobată pe 30 octombrie 2020 în Comitetul Executiv. Au dispărut două nume importante: Marius Avram (41 de ani) și Sebastian Colțescu (43 de ani). În schimb, au apărut doi arbitri tineri: Andrei Chivulete (București) și Marian Barbu (Făgăraș, Brașov). Primul are 33 de ani, al doilea cu un an mai puțin.

Vizualizări: 1,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: