Zeci de angajaţi ai Minprest, în fără plată timp de o lună

Câteva zeci de angajaţi ai societăţii Minprest care prestau activităţi la cariera Seciuri au fost trimişi de luni în concediu fără plată. Faptul că minerii de la carieră au fost lăsaţi acasă în şomaj tehnic pentru o lună a avut efecte şi asupra angajaţilor Minprest. Toate acestea se întâmplă în contextul în care urmează să mai aibă loc alte 350 de angajări, conform memorandumului adoptat de Guvern.

Autorităţile locale din Roşia de Amaradia spun că toţi angajaţii Minprest de la cariera Seciurile, cât şi cei ai firmei care se ocupă cu utilajele se află de luni în concediu fără plată, timp de o lună. „Am fost contactat de muţi salariaţi ai unităţii miniere care efectiv erau în panică, pentru că de marţi sunt în şomaj tehnic, în jur de 230. Patru zile şomaj, una fără plată. Mai sunt o sută şi ceva angajaţi de la firmele prestatoare precum Minprest, de la utilaje, care au plecat acasă şi în perioada asta nu vor primi niciun ban şi există posibilitatea ca această perioadă să fie prelungită. Mai mult decât atât, cei de la utilaje au fost anunţaţi că ar trebui să-şi facă dosarul de şomaj, pentru că nu se ştie dacă vor mai începe activitatea pe acest perimetru de la Roşia de Amaradia”, a declarat Liviu Cotojman, primarul de la Roşia de Amaradia.

Conducerea Minprest nu ştie nimic 

Trimiterea celor 52 de persoane ale societăţii Minprest de la Seciuri în concediu fără plată timp de o lună nu este confirmată de conducerea societăţii. „Nu este adevărat, pentru cei de la Seciuri am primit luni o adresă de la Cariera Berbeşti de care ţin ei că pentru două zile se întrerupe activitatea şi automat intră şi ei în fără plată. Au fost şi luni schimbul doi şi trei. Dacă se întrerupe pentru o lună, o lună vor fi trimişi şi ei în fără plată, dar eu informaţii oficiale am decât pentru două zile. Atâta timp cât acolo nu există activitate, iar prezenţa angajaţilor noştri nu este necesară, vor intra în fără plată”, a comentat Gabriel Giorgi, directorul societăţii Minprest.

Cotojman: Sunt doar declaraţii de presă

Primarul din Roşia de Amaradia îl contrazice pe directorul general al Minprest, precizând că angajaţii Minprest au fost trimişi în fără plată înainte ca minerii să fie trimişi în şomaj tehnic. „Declaraţia lor e una de presă, în ideea să pară într-o imagine frumoasă, numai că cei de la Minprest de la Roşia de Amaradia sunt deja de două zile în concediu fără plată şi au fost anunţaţi că întreaga lună octombrie vor rămâne în concediu fără plată, existând posibilitatea prelungirii acestei perioade şi în luna noiembrie, având în vedere că cei de la unitatea minieră n-ar mai putea să aibă activitate de închidere datorită condiţiilor meteo”, a răspuns primarul Liviu Cotojman.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: