Program de lucru de 12 ore pentru minerii din CE Oltenia

Minerii de la Roşiuţa şi Lupoaia ar putea trece de la programul de lucru de 8 ore la cel de 12 ore. Conducerea Complexului Energetic Oltenia doreşte schimbarea programului deoarece în acest fel ar putea face reduceri la transportul minerilor de la domiciliu la serviciu şi la acordarea meselor. Minerii nu par să fie de acord cu această variantă deoarece încă 4 ore la serviciu reprezintă un efort prea mare pentru angajaţi. Până la urmă, să lucrezi în carieră nu e totuna cu a lucra într-un birou călduţ.

Varianta de schimbare a programului de la 8 la 12 ore a fost prezentată în sala de apel de liderii de sindicat. Surse sindicale spun că minerii de la Roşiuţa nu au fost de acord cu schimbarea programului, mai ales că nu li s-a explicat felul în care vor funcţiona. Aceleaşi surse spun că atunci când liderul sindical Nelu Roşca a întrebat cine e de acord, doar un miner a ridicat mâna. Nelu Roşca nu a putut fi contactat pentru a infirma sau confirma acest lucru.

Directorul Carierei Roşiuţa, Ion Ghiga, a declarat sunt discuţii pe această temă, dar nu a fost luată o decizie. „Nu pot să vă spun mare lucru deoarece sunt discuţii acum, nimic concret. (...) Cariera Husnicioara funcţionează la program de 12 ore şi merge foarte bine“, a explicat directorul de la Roşiuţa, acesta dezminţind zvonul potrivit căruia programul s-ar modifica de la 1 octombrie.

Minerii cred că va fi foarte greu să lucreze mai mult cu patru ore în actualele condiţii. În plus, ei consideră că în cazul unui program mai lung ar trebui amenajate mai multe locuri în carieră, unde pot să se încălzească.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: