Zeci de copii cu viroze și pneumonii

Au scăzut cazurile de Covid, dar zeci de copii au ajuns în spitalul din Târgu Jiu cu viroze și pneumonii. În ultima lună, au fost internați peste o sută de pacienți diagnosticați cu pneumonie. Cei mai afectați au fost copiii între doi și patru ani, dar și adulții peste 50 de ani.

"De la începutul lunii martie și până în prezent au fost raportate 22 de viroze respiratorii și 116 pneumonii. În cazul virozelor respiratorii cei mai afectați au fost copiii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani (13 cazuri), iar în cazul pneunomiilor cele mai afectate grupe de vârstă au fost 2-4 ani (33 cazuri), 5-14 ani (13 cazuri), dar și adulții de peste 65 de ani (51 cazuri)", a transmis Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

În primele trei luni ale lui 2022, peste două mii de copii au ajuns la camera de gardă de la Pediatrie.

"De asemenea, de la începutul anului și până în prezent, la Camera de Gardă-Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au prezentat peste 2350 de copii cu diverse afecțiuni, parte dintre ei având nevoie și de internare pe secția de Pediatrie. Doar în luna martie, în Secția Pediatrie au fost internați 129 de copii, dintre care 40 au avut ca diagnostic principal boală pulmonară interstițială, 28 de cazuri de gastroenterocolită, 10 cazuri de laringită.
De asemenea, au fost internați și pacienți cu diagnostice precum bronșiolite acute, pneumonii și diverse alte afecțiuni respiratorii", a mai transmis Mihaela Țicleanu.

În ultimele 14 zile, numărul prezentărilor la Camera de Gardă Pediatrie a crescut, ajungându-se și la peste 50 prezentări în 24 de ore.

Vizualizări: 742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: