Târgujieni amendați după ce au ars gunoaie lângă locuințe

Zeci de târgujieni au fost amendați cu câte 250 de lei, în ultima lună, pentru că au dat foc resturilor vegetale sau altor gunoaie în imediata apropiere a caselor. Focurile scapate de sub control au declanșat incendii de proporții, în județul Gorj, iar polițiștii locali din Târgu Jiu atenționează că vor mai face controale și vor da amenzi celor care încalcă legea.

"În intervalul de timp 01.03.2022 - 03.04.2022, polițiștii locali au constatat pe raza municipiului Târgu Jiu 23 de abateri de la normele care prevăd interzicerea distrugerii prin ardere a resturilor vegetale sau a altor deșeuri, în imediata apropiere a locuințelor, aplicând tot atâtea sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile H.C.L nr. 19/2002.

Focurile deschise, pentru arderea vegetaţiei uscate de pe câmp sau din grădini, sunt extrem de periculoase, soldându-se, nu de puţine ori, cu incendii greu de controlat.

De asemenea, pentru evitarea poluării mediului se recomandă ca populaţia să colecteze deşeurile separat, iar resturile vegetale să fie depozitate pentru compostare, care ulterior va servi ca îngrăşământ natural pentru terenurile agricole.

Eliminarea resturilor vegetale se poate realiza și prin intermediul operatorilor de salubrizare, în condițiile legii", a transmis Poliția Locală Târgu Jiu.

Galerie foto







Vizualizări: 1,681

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: