Zeci de copii din Gorj riscă să nu meargă la școală

Situație disperată într-o localitate din Gorj, acolo unde copiii riscă să nu mai ajungă la ore din cauză că microbuzele școlare sunt insuficiente și mai grav este că unul dintre șoferi a ieșit la pensie. Acesta face acum muncă voluntară până când se găsește un înlocuitor. Autoritățile din comuna Aninoasa, dar și conducerea unității de învățământ caută soluții.

În comuna Aninoasa sunt în prezent două microbuze școlare care au ajuns să facă zilnic aproximativ 200 de kilometri. S-a ajuns în această situație din cauza măsurilor distanțare socială impuse în pandemie. Grav este că unul dintre șoferi a ieșit la pensie, însă de dragul copiilor mai face curse voluntar pentru ca micuții să ajungă la ore.

Conducerea unității de învățământ caută soluții și, pe lângă angajarea unui șofer, ar mai fi nevoie și de un microbuz școlar. ”Suntem într-o situație disperată. Avem nevoie urgentă de un microbuz școlar pentru că facem cu greu față situației. În prezent cele două microbuze fac și 200 de kilometri zilnic pentru a aduce elevii la școală. Comuna Aninoasa are o întindere mare și majoritatea au nevoie de transport. Unul din cei doi șoferi a ieșit la pensie și acum face muncă voluntară până angajăm pe cineva. Eu sper să mai vină, să nu lase copiii pe jos. Am fost nevoiți să facem programul la școală în 2 schimburi tocmai din cauza transportului. Nici nu vreau să mă gândesc care ar fi situația dacă s-ar mai și defecta unul din microbuze. Nu se puteau încadra șoferii să aducă toți elevii de dimineață cu măsurile de distanțare impuse”, a precizat directorul școlii din Aninoasa, Alexandru Petroi.

Situația este cunoscută și de autoritățile locale care caută soluții pentru rezolvarea problemei. ”Avem o comună mare și șoferii aleagă toată ziua cu microbuzele. Din fericire s-a dat drumul la angajări și am putut scoate postul la concurs. Noi la primărie nu avem șofer, așa că mai vine șoferul care a ieșit la pensie. Face această treabă fără a fi remunerat. Nu știu cât va mai dura. Eu încerc să fac un contract cu o firmă de transport, să preiau un șofer de acolo pentru microbuzul școlar până reușim să angajăm. O să încerc să mai angajez un șofer și la primărie, care să poată conduce și microbuzul școlar în caz de nevoie”, a precizat primarul din Aninoasa, Ilie Petroi.

Vizualizări: 5,317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: