Care sunt destinațiile de vacanță preferate de gorjeni

Litoralul Mării Negre este la mare căutare în acest an. După o perioadă în care oamenii au fost nevoiți să renunțe la vacanțe din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus, românii încep să-și facă planuri pentru această vară. De exemplu, gorjenii se feresc să mai plece peste hotare în concediu, iar destinația cea mai căutată în această perioadă este litoralul românesc.

Agențiile de turism din județul Gorj au început deja să-și vândă pachetele de vacanță după o perioadă dificilă în care turismul a fost pur și simplu blocat. Litoralul românesc și Delta Dunării sunt destinațiile preferate ale gorjenilor.

Virgil Dănăricu, șeful unei agenții de turism din Târgu Jiu, spune că 74% dintre solicitări sunt pentru Marea Neagră. ”Noi, agențiile de turism am trecut printr-o perioadă foarte grea, dar încercăm să ne revenim. În momentul de față avem solicitări pentru litoralul Mării Negre și pentru Delta Dunării. Au început să vină gorjeni și pentru Grecia și Bulgaria. În momentul de față 74% dintre cereri sunt pentru litoralul românesc. Avem deja solicitări pentru stațiunea Mamaia, fiind cea mai aglomerată din punct de vedere al rezervărilor”, a spus Virgil Dănăricu, șeful unei agenții de turism din Târgu Jiu.

De asemenea, un sejur în România pentru 6 nopți de cazare prețul pleacă de la 1.300 de lei.
”La un hotel de 3 stele pentru 6 nopți de cazare și mic dejun, prețul este de aproximativ 1.310 lei pentru 2 persoane. La demipensiune cu mic dejun și o masă principală inclusă, costul este de aproximativ 1.700 de lei pentru aceeași perioadă. Pentru Grecia, prețurile pleacă de la 280 de euro pentru două persoane, ajungând și la 500 de euro, fiind vorba despre 6 nopți de cazare cu all inclusive, dar transportul se face cu mașina personală”, a mai afirmat Dănăricu.

Vizualizări: 2,093

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: