Zeci de copii se nasc cu malformaţii congenitale

Zeci de bebeluşi care se nasc la Maternitatea din Târgu Jiu sunt diagnosticaţi cu malformaţii încă din primele ore de viaţă. Statisticile medicilor sunt îngrijorătoare şi arată că numărul bebeluşilor care se nasc cu probleme creşte de la an la an. Cei mai mulţi copii se nasc cu probleme de auz.

Sunt grav bolnavi încă din prima lor zi de viață. Tot mai mulți bebeluși născuți la Maternitatea din Târgu Jiu sunt diagnosticați cu malformații congenitale grave. Numai anul acesta aproape 16 copilași au primit un astfel de diagnostic, doi dintre ei apucând să trăiască pentru numai câteva ore. ”În decursul întregului an 2016, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu au fost născuți 16 bebeluși cu malformații congenitale. Din acești 16, trei au fost cu malformații foarte grave, patru cu malformații compexe din care doi operați în clinici universitare și din păcate decedați. Un alt bebeluș este internat în acest moment în clinica de la Craiova și va fi transferat la Târgu Mureș pentru o intervenție chirurgicală”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Cum majoritatea malformațiilor sunt legate de auz, de anul viitor toate maternitățile de stat vor fi dotate cu aparate de testare auditivă. Bebelușii vor fi testați imediat după naștere. ”Este un program inițiat de Ministerul Sănătății, este un aspect pozitiv care ne va ajuta în diagnosticarea precoce a eventualelor probleme pe care le-ar putea avea bebelușii”, a mai spus Tiberiu Tătaru, managerul spitalului. În acest sens vor fi achiziționate 335 de aparate care vor costa peste 6 milioane de lei. Repartizarea lor va începe în primăvară, 90% din finanțare venind de la Ministerul Sănătății, iar restul de la spitale.

Vizualizări: 1,761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: