Zeci de cursuri de recalificare organizate de AJOFM Gorj

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a organizat în acest an aproximativ 40 de cursuri de recalificare în meseriile: agent pază şi ordine, asistent de gestiune, brutar, bucătar, comunicare în limba engleză, confecţioner asamblor articole textile, inspector resurse umane, lucrător în comerţ, lucrător în creşterea animalelor, operator introducere validare prelucrare date, ospătar, manager în activitatea de turism, zidar-pietrar-tencuitor şi dulgher-tâmplar-parchetar.

Cursurile au fost urmate de un număr de 905 şomeri din care 342 sunt şomeri indemnizaţi, 454 fiind şomeri cu domiciliul în mediul rural, 7 persoane fiind cu dizabilităţi, 4 persoane de etnie romă, 3 tineri postinstitutionalizaţi şi 4 persoane eliberate din detenţie. “La finele cursurilor au fost încadraţi un număr de 459 şomeri, faţă de 400 câţi erau prevăzuţi a fi încadraţi prin programul de ocupare în urma formării, realizările fiind în procent de 115%. Structura pe nivel de studii a şomerilor cuprinşi la cursuri a fost: nivel primar, gimnazial sau profesional-256 persoane, iar nivel studii medii( liceal sau postliceal)- 476 persoane”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Chiriac a mai precizat că, la sfârşitul lunii octombrie, rata  şomajului a fost de 7.26 % corespunzătoare unui număr de 10499  şomeri, fiind înregistrat un trend crescător al ratei şomajului faţă de luna septembrie a anului 2012 când aceasta era de 6.94%, însă descrescător faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut când rata şomajului înregistrat a fost de 7.45% corespunzătoare unui număr de 10976 şomeri.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: