Zeci de mii de teste rapide pentru Covid 19, distribuite în școli

Peste 20 de mii de teste rapide pentru depistarea Covid 19 vor fi distribuite la finalul acestei săptămâni în toate școlile din județul Gorj. Inspectorii școlari sunt cei care vor distribui testele antigen în unitățile de învățământ în funcție de câți elevi învață în fiecare instituție în parte.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj au transmis că s-a luat această decizie tocmai pentru a nu fi chemați toți directorii de școli în cadrul instituției să le ridice și să se creeze aglomerație. „Joi au fost aduse la Inspectoratul Școlar. Până vineri vor fi distribuite în școli de către inspectorii școlari. Fiecărui inspector școlar i s-a atribuit un număr de școli unde va livra personal aceste teste. S-a hotărât în acest sens tocmai ca directorii unităților de învățământ să nu fie chemați la Inspectorat, să se creeze o aglomerație prea mare și să avem grijă și să fim precauți”, a anunțat Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al instituției.

Testele vor fi făcute elevilor care vor avea simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2 în cabinetele medicale școlare. Acolo unde nu există un astfel de cabinet, se va apela fie la medicul din localitate, fie la o asistentă medicală de la dispensar. „Aceste teste antigen vor fi aplicate elevilor de către personalul medical din școli. Acolo unde nu există personal medical, se va apela la un asistent medical de la un dispensar al localității sau se va face un protocol cu un medic de familie care să aplice la cerere aceste teste”, a mai transmis ISJ.

Testele vor fi distribuite în funcție de numărul de elevi din fiecare școală în parte. „Criteriile după care s-au împărțit aceste teste au fost diverse. S-a înmulțit numărul de elevi de la o școală cu 0,45 astfel încât să fie împărțirea echitabilă și corectă pentru că sunt școli cu un efectiv foarte mare de elevi, cu peste o mie de elevi și școli care au 200 sau 100 de elevi”, a mai spus Dana Constantinescu.

Vizualizări: 1,427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: