Zeci de persoane pleacă de la Minprest

Circa 30 de angajați ai Minprest vor pleca în perioada următoare din cadrul societății prestatoare de servicii pentru Complexul Energetic Oltenia. Bugetul firmei este aproape același ca anul trecut cu toate că salariul minim a crescut, din ianuarie, iar cei mai mulți salariați ai Minprest muncesc pe salariu minim.

Negocierile între șefii Minprest și Directoratul CEO au fost tensionate și s-au prelungit cu o săptămână. În final, a fost semnat un act adiționat valabil un an, pe aceiași bani ca și anul trecut. „Au fost multe discuții în negocierile respective generate de bugetul alocat, de structura de personal, de reducerile pe care le-au prevăzut dumnealor neținând cont că o să crească salariul minim pe economie. Până la urmă, am ajuns la un consens și, într-un final, am reușit să încheiem un contract pe un an, păstrând aproximativ aceeași structură de servicii și personal”, a explicat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Rovinari.

Directorul Diviziei Miniere, Gheorghe Dobrițanu, i-a transmis lui Giorgi că are sarcină de la Consiliul de Supraveghere să taie 10% din bugetul Minprest. Asta în condițiile în care salariul minim a crescut, iar serviciile rămân aceleași ca și anul trecut. „Nu este mare fluctuația de personal. O să plece în jur de 28 de angajați care au contracte pe perioadă nedeterminată. Efectul acestei reduceri de structură, de activități, pentru că cei de la Divizia Minieră nu au înțeles că atunci când crește salariul minim pe economie, automat trebuie să crească și bugetul pentru că noi suntem cu minim. Într-un târziu, a înțeles și domnul director Gheorghe Dobrițanu că nu există buget pentru cele 251 de zile lucrătoare câte sunt într-un an, dar calculul dumnealui matematic era ceva de genul să tăiem bugetul cu 10%, că așa ne-a spus Consiliul de Supraveghere și apoi suma care rezultă o indexăm cu 7,5% cât a crescut salariul minim, dar prestăm aceeași structură de servicii. Fără logică. Este explicabil de ce sunt atâtea probleme în minerit când ai așa conducători”, a mai adăugat Giorgi, la un post local de radio.

Vizualizări: 3,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: