Zeci de probe recoltate de la gorjeni, trimise joi la "Matei Balș"

Circa 50 de probe recoltate de la gorjeni care au relaționat direct sau indirect cu persoanele diagnosticate cu coronavirus au fost trimise joi la Institutul "Matei Balș" din București. Acestea se adaugă celor 73 de probe trimise până azi-dimineață, la ora 09.00.

Este vorba de gorjeni care au intrat în contact cu cei doi italieni bolnavi care au stat câteva zile în Gorj, dar și cu tânărul de 25 de ani din Prigoria, primul român purtător al acestui virus.

"La ora 19:00 va avea loc sedinta Comitetului Județean pentru Situatii de Urgenta si o sa va tinem la curent cu măsurile dispuse", a transmis ISU Gorj. În cadrul comitetului va fi luată în discuție posibilitatea închiderii școlilor din anumite localități, începând de vineri.

"Am discutat astăzi cu prefectul județului Gorj, domnul Cristinel Rujan, pe tema suspendării cursurilor la unitățile de învățământ din municipiul Târgu Jiu. Dânsul m-a asigurat că va propune în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență ca mâine, 28 februarie, unitățile de învățământ să rămână închise pentru a fi dezinfectate. Este o măsură necesară pentru siguranța elevilor și vom întruni și noi, la nivelul municipalității, Comitetul Local pentru Situații de Urgență în scopul asigurării fondurilor necesare pentru dezinfectare. Rog, din nou, cetățenii să-și păstreze calmul, să se informeze doar din surse sigure, fie că este vorba de informațiile pe care le trimitem către mass media, fie de cele publicate pe site-urile oficiale ale instituțiilor", a transmis primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.
 
 
 

Vizualizări: 1,478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: