Tânărul din Gorj infectat cu coronavirus nu primește tratament

Tânărul de 25 de ani din Gorj care a fost infectat cu coronavirus este doar purtător. Adică, explică specialiştii Institututului de Boli infecţioase “Matei Balş”, tânărul este sănătos, însă îi poate îmbolnăvi pe cei din jur.  “Este purtător. Nu îi dăm nici un tratament. Mâncă şi bea şi stă izolat până se inactivează virusul”, a spus medicul Adrian Cercel.

Zeci de persoane care au intrat în contact cu acesta în ultimele zile au fost izolate la domiciliu, fiindu-le recoltate probe. Până la această oră nu a fost anunțat un al doilea caz de coronavirus în România.

Alerta rămâne maximă. Pe parcursul zilei au fost văzute mașinile celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență în aproape toate cartierele din Târgu Jiu.

Cristinel Rujan, prefect de Gorj, spunea joi dimineața că au fost prelevate probe pentru 73 de persoane. Autorităţile medicale susţin că tânărul a contactat virusul COVID-19 după ce s-ar fi aflat în apropiera italianului de 71 de ani care a vizitat săptămâna trecută judeţul Gorj şi ulterior a fost confirmat cu cornavirus în Peninsulă.

Vizualizări: 5,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: