Primar: Sunt 30 de persoane care trebuie testate

Bărbatul din Gorj diagnosticat cu coronavirus are 25 de ani și locuiește în comuna gorjeană Prigoria, sat Dobrana. Primarul Iuliana Iliescu spune că tânărul a participat la un eveniment organizat de patronul firmei la care lucra, la care ar mai fi fost circa 30 de persoane din localitate. "Cred că testările trebuie extinse", a spus primarul Iuliana Iliescu, care se așteaptă ca situația să se agraveze.

Aceasta a spus că în casa din Prigoria intrată în carantină locuiesc părinții și bunicii tânărului de 25 de ani, adică patru persoane, nu șapte cum au anunțat autoritățile din București. Prietena tânărului ar fi și ea izolată în locuința ei din Târgu Jiu.

Un vehicul de transport al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj era așteptat la Prigoria la ora transmiterii acestei știri, pentru a-l prelua pe tânărul de 25 de ani. Acesta nu are simptome de gripă, dar testarea probelor recoltate a fost pozitivă.

Tânărul a participat în urmă cu câteva zile la o partidă de vânătoare la care a fost și italianul de 71 de ani diagnosticat cu coronavirus la începutul săptămânii, în Italia, considerat "sursa zero" în România.

Gorjeanul este primul caz de infectare cu coronavirus confirmat în România. Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că bărbatul este asimptomatic, iar secretarul de stat Raed Arafat a precizat că urmează să fie dus la Spitalul ”Matei Balş” din Capitală.

Vizualizări: 3,197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: