Salariat Ambulanță: Încep să se facă presiuni. Nu suntem instruiți pentru asta

Autoritățile sanitare din Gorj au luat probe de la zeci de gorjeni care au intrat în contact cu italianul de 71 de ani diagnosticat cu coronavirus, iar după contactarea bolii de un gorjean de 25 de ani vor fi luate alte zeci de probe.

Un salariat al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj a spus că se fac presiuni asupra echipajelor de urgență să de implice în această acțiune, deși oamenii nu sunt instruiți în acest sens. "Primul caz de Coronavirus a fost confirmat in Gorj! Intre timp incep sa se faca presiuni pe echipajele de urgenta ale SAJ aflate in aceasta tura sa mearga sa recolteze probe biologice de la suspecti infectati! Nu am fost instruiti,nu este atributul nostru sa facem asa ceva,nu avem echipamente de protectie! Suntem trimisi sa recoltam cu urmatoarele costume de protectie: Acestea nu respecta descrierea din ultima poza!", a scris Marin Popescu pe pagina de socializare.

Potrivit primarului din Prigoria, Iuliana Iliescu, tânărul de 25 de ani a fost zilele trecute la un eveniment la care au mai participat circa 30 de persoane, de la toate urmând a fi recoltate probe.

Vizualizări: 4,833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: