Zeci de salariaţi de la Minprest, puşi pe liber

Câţiva foşti angajaţi ai societăţii Minprest Serv Rovinari au mers luni dimineaţă la sediul unităţii să-şi arate nemulţumirea legată de faptul că nu au mai fost menţinuţi în câmpul muncii şi în 2015. Conducerea unităţii spune că respectivelor persoane le-au expirat contractele de muncă la finele anului trecut şi, pentru că nu au fost contractate noi lucrări de prestări servicii cu alte societăţi, contractele a 31 de salariaţi nu au mai fost reînnoite. La finele lunii februarie altor circa 670 de salariaţi le expiră contractul individual de muncă.

Circa 10 angajaţi ai Minprest Serv Rovinari, societate unde acţionar majoritar este CE Oltenia, au aşteptat ieri în faţa unităţii pentru a cere clarificări conducerii unităţii după ce nu li s-a mai prelungit contractul de muncă. Oamenii spun că trebuia să fie păstraţi măcar un an în câmpul muncii, pentru a putea beneficia de ajutorul de şomaj. Cei mai mulţi dintre cei care au rămas fără un loc de muncă în plină iarnă prestau activitate de muncitor necalificat. „Puteau să îi dea afară pe cei care aveau doi ani, să ne lase şi pe noi să încherbăm un an. Avem copii acasă. Nu plec aşa de nebun”, a spus unul dintre muncitorii care şi-au pierdut locul de muncă.

Conducerea Minprest spune că nu putea să le prelungească contractele individuale de muncă pentru că nu au fost reînnoite nici contractele de prestări servicii cu colaboratorii de anul trecut. „La 31 decembrie a expirat contractul a 31 de persoane şi nu s-a mai prelungit. Am avut contract individual cu ei pe perioadă determinată. Unii dintre ei s-au angajat la Minprest şi după aceea au stat numai în medical, la alţii am avut contracte pe 2-3 luni şi au expirat contractele pe care ei erau. Dacă reluăm relaţiile contractuale cu beneficiarii respectivi, atunci vor fi rechemaţi la muncă. Deci nu-i dă nimeni afară, pur şi simplu nu mai aveam cadru legal să îl prelungim”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul societăţii Minprest.

Societatea mai are la această dată 1568 de angajaţi, spune directorul Gabriel Giorgi. Practic, sunt angajaţii pentru care unitatea a primit buget de la CE Oltenia pentru a le asigura salariile. „Am avut 700 de persoane cărora le-a expirat contractul pe 31 decembrie şi persoanelor respective, mai puţin la celor 31,  li s-a prelungit contractul până la 1 martie 1015. Ei erau strict pe contractele respective. De exemplu a expirat contractul pe Săcelu pe care îl aveam cu CE Oltenia şi a plecat o persoană de acolo. Persoana respectivă o să revină în unitate în momentul în care se va încheia contractul pentru 2015, care o să intre în vigoare cu 1 mai, aşa a fost anul trecut”, a mai spus Giorgi. 

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: