Zeci de teste trimise, din Gorj, în laboratoare din țară

Angajații laboratorului de genetică moleculară din Târgu Jiu sunt copleșiți de numărul mare de teste pe care trebuie să le facă în fiecare zi. Așa s-a ajuns la situația de a fi trimise zeci de teste către alte laboratoare din țară. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj au ajuns să ceară ajutor în toată țara, dar laboratoarele abia fac față solicitărilor.

Într-o singură zi, de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu au plecat spre alte laboratoare din țară 60 de teste. Angajații laboratorului de genetică moleculară din Târgu Jiu nu fac față solicitărilor, personalul este puțin, epuizat, sunt salariați care au intrat în concediu medical din cauza oboselii și a epuizării fizice de la serviciu, așa că laboratorul nu poate onora toate testele.

Situația a fost făcută publică de oficialii spitalului din Târgu Jiu. “Datorita volumului crescut al numarului de probe si pentru a urgenta primirea rezultatelor, conducerea DSP a luat decizia ca un numar de 60 de probe de la laboratorul Spitalului Judetean de Urgenta sa fie trimise catre alte laboratoare pentru testari”, a transmis medicul Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al unității medicale.

Oficialii DSP Gorj au început să sune din județ în județ, din laborator în laborator ca să poate trimite câteva teste, dar au fost refuzați de multe instituții. Au reușit să trimită 60 de teste în alte județe. Cele mai multe au ajuns în Argeș. Laboratoarele private din Gorj au fost și acestea contactate de inspectorii DSP, dar s-au plâns că abia fac față programărilor deja făcute de gorjenii care au nevoie de un test pentru Covid 19 ca să plece în concediu.

Pe de altă parte, la spitalul din Târgu Jiu, a scăzut numărul pacienților infectați cu noul virus. 36 de pacienți confirmați mai sunt internați în Secția de Boli Infecțioase, iar 7 sunt în Terapie Intensivă. La Spitalul 700, mai sunt 12 persoane suspecte care așteaptă rezultatul analizelor.

Vizualizări: 1,666

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: