Mamă și fiică, răpuse de coronavirus. Familia, testată prea târziu!

Un bărbat și-a pierdut, în doar o săptămână, atât fiica cât și soția, ambele infectate cu coronavirus. Fiica de 21 de ani a decedat luni, la Spitalul Județean din Pitești la o săptămână după ce murise mama ei.

Unchiul tinerei povestește că medicii nu au testat familia deși mama era intubată la secția ATI a spitalului. Tânăra ar fi fost testată la Pitești pe data de 20 iulie, abia după ce a început să aibă simptome, iar a doua zi a primit testul pozitiv pentru COVID-19. I s-a recomandat să urmeze un tratament acasă dar starea ei s-a înrăutățit.

A ajuns pe 26 iulie la spitalul județean, transferată de la spitalul municipal din Câmpulung. A ajuns la Pitești în stare conștientă, câteva ore mai târziu a fost intubată, iar a doua zi pe 27 iulie a decedat.

În tot acest timp, tatăl fetei a așteptat în curtea spitalului, a cerut să fie testat, a fost testat abia astăzi.

Din păcate, definiția de caz este în așa fel elaborată în România astfel încât să permită efectuarea de teste puține. Reamintim că a fost un caz de infectare într-o primărie din Gorj, la un funcționar, dar primarul a trebuit să se testeze pe cont propriu pentru a afla că este pozitiv. 

Vizualizări: 7,353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: