Zeci de turiști blocați pe munte după viitură

update: Toate persoanele au fost recuperate. Cei mai mulți oameni erau la cules de ciuperci, câteva mașini fiind însă cu turiști. Pe Valea Oltețului, de la Polovragi în sus, a plouat torențial în această dimineață.

Salvamontiștii gorjeni intervin la această oră în munții Parâng, pe Valea Oltețului, pentru a recupera turiștii rămași blocați după ce drumul a fost distrus de viitură. "Inițial, o singură persoană a fost anunțată prin SNAUU 112 ca rămasă pe munte, dar, ajunși la fața locului salvamontiștii au mai găsit circa 50 de persoane si 20 de autovehicule blocate în munte", anunță Salvamont.

Persoanele nu au probleme medicale grave, dar există pesoane cu hainele ude și care pot fi afectate de scăderea de temperatură și de vântul care bate puternic în zonă. Persoanele sunt ajutate de salvamontiști să treacă peste torentele de apă, aceștia realizând punți de bușteni și tiroliane peste torentele de apă.

Acționează 6 salvamontiști și două ambulanțe de teren ale Serviciului Public Județean Salvamont/Salvaspeo Gorj.

Prognoza meteo anunță căderi importante de apă și pentru restul zilei, salvamontiștii încercând să recupereze rapid toate persoanele din zonă.

Masinile vor fi recuperate in zilele urmatoare, după repararea drumului.

Foto arhivă Salvamont

Vizualizări: 2,705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: