Zeci de viitori spioni ruși s-au deconspirat

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB) investighează circa 50 de noi agenți intrați recent în rândurile sale și care au sărbătorit intrarea în tenebroasa lume a spionajului plimbându-se ostentativ într-un cortegiu auto prin Moscova, iar apoi au postat pe internet fotografii și o înregistrare video.

Chipurile acestor absolvenți ai programului de pregătire al FSB se pot vedea clar în imagini, fotografiile fiind în unele cazuri însoțite de numele complete ale noilor agenți. Într-una dintre fotografii și la finalul înregistrării video ei apar toți într-un grup, unii cu sticle de șampanie în mână.

Întâmplarea a provocat indignare în rândul presei și ofițerilor veterani ai FSB. Unul dintre aceștia, generalul în rezervă Alexander Mikhailov, i-a acuzat pe respectivii de "trădare", în timp ce alți foști ofițeri de informații au avertizat că serviciile secrete străine vor înregistra fotografiile și identităților acestora, fapt care le compromite noilor agenți ruși posibilitatea de a lucra sub acoperire. "Trebuie să fii de-a dreptul prost să-ți începi cariera în spionaj spunând lumii întregi că vei fi agent secret", remarcă un fost ofițer al KGB care a lucrat ca spion în străinătate pe vremea Războiului Rece. (A.P.)

Vizualizări: 675

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: