Zilele Europene ale Patrimoniului, eveniment desfăşurat în Parcul Central

Casa Grădinarului din Parcul Central din Târgu Jiu găzduieşte evenimentului special "Zilele Europene ale Patrimoniului", care va avea loc sâmbătă, 16 septembrie, începând cu ora 18:00.

Scopul acestui eveniment este de a evidenția și păstra valorile culturale tradiționale, precum și de a aduce în prim-plan patrimoniul arhitectural local și muzica tradițională gorjenească.

Unul dintre punctele de atracție ale acestei acțiuni culturale va fi o expoziție de costume populare, create cu migală și pasiune de către meșterii populari de la Atelierul de Creație și Broderie "IA DE SUB MUNTE TISMANA". 

De asemenea, veți avea ocazia să călătoriți în timp prin intermediul unei expoziții de fotografii vechi, care prezintă comunitatea Târgu Jiu din vremurile demult apuse. 

Muzică Tradițională Gorjenească Patrimoniul muzical nu va fi uitat. Evenimentul va fi înnobilat de prezența unei formații de lăutari de la Pârâul de Pripor, o zonă cu specific tradițional lăutăresc. 

Evenimentul este posibil datorită parteneriatului dintre diverse instituții și organizații culturale, printre care Direcția Județeană pentru Cultură Gorj, Centrul De Cercetare, Documentare Și Promovare “Constantin Brâncuși”, Ia De Sub Munte - Atelier De Creație Și Broderie, Primăria Orașului Tismana și Casa de Cultură “George Coșbuc” a orașului Tismana.

 
 
 

Vizualizări: 557

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: