Zilele Motrului, motiv de dispută între primar şi consilieri

Administraţia locală din municipiul Motru nu a stabilit când vor avea loc manifestările legate de Zilele orașului. Evenimentul a fost deja amânat de două ori, iar în ședința din data de 28 iulie ar urma să se rediscute posibilitatea organizării acestor manifestări. Numai că sunt două propuneri înaintate la Consiliul Local spre analiză, una a primarului liberal Gigel Jianu pentru o anumită perioadă și cu o sumă modestă, iar alta din partea viceprimarului Cosmin Morega de la PSD și a aliaților săi din Consiliul Local, pentru o altă perioadă și pentru o sumă mai mare.

Primarul municipiului Motru a venit cu propunerea ca Zilele Municipiului Motru să fie organizate în perioada 26-28 august, urmând ca de la bugetul local să fie asigurată pentru manifestări suma de 50.000 lei. Primarul Gigel Jianu spune că nu mai sunt vremurile de demult și că bugetul este unul de austeritate, astfel că primăria nu își mai permite luxul să arunce cu banii în stânga și în dreapta. "Eu am propus trei zile, așa cum se sărbătorește de când de sărbătoreşte acest lucru. O sumă mai mică, pentru că suntem în probleme financiare, este buget de austeritate. Anul acesta se împlinesc 50 de ani de la înfiinţarea oraşului Motru, deci trebuie marcat evenimentul. Voi consulta populaţia, o să văd şi ce sponsorizări pot să atrag și în funcție de asta stabilim cine va concerta pentru cetăţeni. Vom încerca să facem lucruri frumoase cu bani puţini", a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.
Consilierii PSD, ALDE, UNPR şi PSRo au venit cu o altă propunere pentru şedinţa ordinară care va avea loc la finele acestei luni. Propunerea acestora este ca Zilele Municipiului Motru să aibă loc în perioada 5-11 septembrie, iar suma înaintată a fost de 80.000 lei. "Adică 7 zile de manifestări cu o sumă mult mai mare", a comentat primarul Jianu.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla la ședința de Consiliu Local din data de 28 iulie, ținând cont de faptul că PNL are doar 6 din cei 19 consilieri locali. Zilele Municipiului Motru erau programate iniţial în data de 25 mai însă au fost amânate în jurul datei de 12 iunie, consilierii nedorind să le organizeze în perioada campaniei electorale. Cum la şefia primăriei a venit liberalul Gigel Jianu, manifestările nu au mai fost organizate.
În 2015, CL Motru a alocat 120.000 de lei pentru manifestările de Zilele oraşului.

Vizualizări: 7,614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: