Iordache, consilierul personal al primăriţei din Turceni

Ion Iordache, fostul primar din Turceni, a rămas aproape de primărie. Nu cu sufletul, ci participă activ la luarea deciziilor, fiind numit consilier personal al actualului primar, Cristina Cilibiu. Totul a ieşit la iveală marți, în timpul ședinței extraordinare de Consiliu Local, când Ion Iordache a participat la ședință în această calitate. Consilierii PNL şi PMP spun că primărița l-a anunțat pe Iordache drept împuternicit delegat în ședințele de Consiliu Local.

Prima şedinţă extraordinară de la Turceni s-a dovedit a fi un eșec marți. Consilierii PNL și PMP au părăsit sala de ședință, nemulțumiți fiind că au fost supuse aprobării proiecte care nu pot fi discutate în ședință extraordinară. Mai mult, consilierii s-au declarat deranjați de faptul că fostul primar Iordache, acum consilier personal al primăriței, s-a comportat „ca pe moșia dumnealui”. ”Doamna primar a spus că este împuternicitul delegat al dumneaei și că o va reprezenta în ședințele de consiliu. Nu știu ce înseamnă împuternicit delegat, nu știu dacă există această funcție. Dumnealui a încercat să ne convingă să votăm un proiect care nu poate fi aprobat în ședință extraordinară, este vorba de PUZ, care nu poate fi aprobat fără o dezbatere prealabilă cu cetățenii. Ne-am ridicat și am părăsit ședința”, a spus Dumitru Gâlceavă, consilier local PNL, la rândul lui fost primar.
Primarul localității, Cristina Cilibiu, nu a negat faptul că fostul primar Ion Iordache este noul său consilier personal, alături de un alt consilier personal, Aurelian Cilibiu. Primărița spune că Iordache are tot dreptul să fie în ședință. ”Domnul Ioradache este consilierul meu și are tot dreptul să fie în ședințele de Consiliu Local, ca să fie clarificată această situație. În ședințele de Consiliu Local poate participa orice cetățean, sunt publice”, a spus Cristina Cilibiu.
CONSILIERI
Printre consilierii personali deja faimoși în Gorj se numără Ion Călinoiu, actualul consilier personal al președintelui CJ Gorj, Cosmin Popescu, Elena Mosor, consilier al actualului primar de la Alimpești, și Ion Gruescu, consilier al actualului primar din Negomir. Cei trei au fost până în iunie pe funcţiile celor pe care acum îi consiliază.

Vizualizări: 2,529

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: