Război la Turceni. Gâlceavă și Iordache își ascut săbiile!

Dumitru Gâlceavă, fostul primar al localității Turceni, s-a arătat surprins de declarațiile lui Ion Iordache, și el fost primar, cum că îi va imputa suma de 600.000 de lei pentru că ar fi refuzat să facă niște plăți din execes de zel. Gâlceavă îi transmite lui Iordache că plățile nu s-au putut face din lipsă de fonduri după ce o altă firmă contractată de Iordache în mandatul lui, executase conturile primăriei cu aproape 2,5 milioane de lei.
Nereguli extrem de grave încep să iasă la iveală acum că cei doi foști primari au plecat din instituție. Dumitru Gâlceavă, fostul primar din Turceni, spune că nu are de ce să i se impute lui vreun ban câtă vreme Primăria nu a avut fonduri pentru că avusese de plătit datoriile fostului primar. ”Nu este adevărat că am refuzat. În perioada în care s-au realizat aceste penalități, primăria nu avea resurse pentru că trebuia să plătim o altă hotărâre judecătorească, mult mai mare, de vreo 2,5 milioane de lei. A fost o judecată a primăriei, începută în 2009, cu firma BRC Consult, când domnul Iordache a refuzat la plată niște facturi, s-au judecat până în 2014 când au câștigat definitiv, a venit executare pe conturi și a trebuit să facem aceste plăți către BRC”, a spus Dumitru Gâlceavă, fostul primar din Turceni. Acesta a mai spus că firma BRC efectuase în zonă niște studii de fezabilitate cu care Iordache nu a fost de acord și a refuzat să le mai plătească, după care expertizele au demonstrat că firma lucrase corect.
Lucrari fără ordin de la primar
Cât privește actuala executare, de 600.000 de lei, Gâlceavă spune că în spatele ei se află firma Ydail, care ar fi realizat lucrări în oraș, fără să țină cont că Primăria nu avea disponibilitate financiară. ”Eu știu că la o lucrare nu am dat ordin de începere pentru că nu aveam bani dar s-a lucrat cu ordin semnat de doamna viceprimar, actual primar. Eu am rămas surprins că se lucrează și apoi am aflat că doamna viceprimar dăduse ordin. Nu am refuzat să plătesc, efectiv nu am avut disponibil”, a spus Dumitru Gâlceavă. Dezvaluirile de la Turceni nu se opresc însă aici și fostul primar mai spune că în suma de 600.000 de lei sunt calculate inclusiv niște majorări de întârziere la niște garanții de bună execuție de o sută de ani! ”Firma Ydail a dat o garanție la o lucrare de 100 de ani. Nu știu exact despre ce lucrare este vorba. Eu sper ca doamna primar să facă recurs pentru că expertul a luat în calcul și acea sumă deși nu au trecut cei 100 de ani”, a spus Dumitru Gâlceavă. Fostul primar din Turceni, Ion Iordache, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere cu privire la această situație.

Vizualizări: 6,753

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: