Zilele Oraşului Turceni, sărbătorite cu fast. Programul complet!

Autorităţile locale din Turceni au pregătit un amplu complex de manifestări cu ocazia Zilelor Oraşului. Cei mai îndrăgiţi artişti ai momentului vor cânta pentru cetăţenii din Turceni în perioada 20-22 iulie. Şi de această dată vor fi competiţii sportive, de pescuit, airsoft, expoziţii şi parade auto şi moto, târg al meşterilor populari, festival folcloric şi multe alte manifestări pentru cei mari, dar şi pentru cei mai mici dintre localnici.

Manifestările de Zilele Oraşului Turceni vor debuta vineri, 20 iulie, când creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie. De la ora 16:00 va avea loc festivitatea de deschidere a evenimentului, urmată de inaugurarea Târgului Meşterilor Populari. Seara, în jurul orei 19:00, va avea loc un spectacol susţinut de Ansamblul „Brâuleţul” al Casei de Cultură Turceni. Momentele artistice vor continua cu reprezentaţiile ansamblurilor folclorice din Negomir şi Peştişani. Vor urma concertele artiştilor Elisabeta Vasile şi Anna Lesko.

Ziua a doua a manifestărilor va fi mai încărcată. Între orele 10:00 şi 12:00 va avea loc acţiunea dedicată copiilor Tip Top Minitop, iar în paralel vor fi competiţii sportive la sala de sport. De asemenea, de la ora 12:00, va avea loc un concurs de airsoft în parcarea din spatele liceului. Între orele 12:00 şi 15:00, se vor desfăşura preselecţiile pentru Festivalul-concurs „Pe dunghiţa Jului”, la Casa de Cultură a oraşului. Totodată, de la ora 12:10 va avea loc o expoziţie auto, cu maşini de raliu şi buggy, în amfiteatrul de vară. Trei ore mai târziu, cetăţenii oraşului sunt invitaţi să ia parte la parada maşinilor de curse şi buggy pe traseul Turceni - Strâmba Jiu. Apoi, de la ora 16:00 începe Festivalul-concurs de muzică populară pentru copii şi tineret „Pe dunghiţa Jiului”. Între orele 19:00-19:45, participanţii vor putea asista la un recital susţinut de artiştii Ansamblului Folcloric „Maria Lătăreţu”. Seara, cu începere de la ora 20:45, vor urca pe scenă artiştii DJ Rinno & Sylvia, Anda Adam şi Randi.  

 

Tricouri gratuite şi fotografii la oglinda magică

Ultima zi a manifestărilor vine cu noi surprize pentru cetăţenii oraşului şi invitaţii lor. Duminică, dis-de-dimineaţă, va începe concursul de pescuit la balta din Murgeşti, iar de la ora 10:00 vor avea loc parada portului popular şi festivalul de muzică şi dans al ansamblurilor invitate la paradă.  De la ora 12:00 va începe un nou concurs de airsoft, iar de la ora 15:00 o altă paradă a maşinilor de curse şi buggy. Între orele 15:30 şi 20:30, participanţii vor avea ocazia să-şi facă fotografii, gratuit, la oglinda magică. Tot gratuit, participanţii vor primi tricouri. Manifestările vor continua de la ora 18:00, cu o paradă moto - turul oraşului şi expoziţie, iar o jumătate de oră mai târziu va urma un show al personajelor de carnaval. Adică picioroange, mimi, fachiri, mascote Disney şi statui vivante. Spre seară, vor urca pe scenă Olguţa Berbec şi soţul său, Remus Novac, formaţia Triton de la Țicleni, dar şi trupa 3 Sud Est.

Zilele Oraşului Turceni se vor încheia cu un spectaculos foc de artificii.  

Vizualizări: 3,873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: