Ziua cea mai neagră pentru USL

Tensiunile dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu au fost ieri mai mari ca niciodată. Bomba ruperii USL a fost dezamorsată de preşedintele Traian Băsescu, care a dat garanţii că Uniunea nu se va rupe. Pentru prima dată, Băsescu a vorbit ieri în numele guvernului Ponta şi al USL, aşa cum făcea pe vremuri în numele cabinetului Boc şi al PDL.

Răbdarea lui Băsescu a fost ieri răsplătită. Premierul Victor Ponta a ajuns în punctul în care a uitat că nu mai are nici un fel de coabitare cu Băsescu şi s-a dus spăşit la Cotroceni, pentru a-i cere să promulge bugetul. Informaţia dată ieri pe surse de Pandurul s-a confirmat, liberalii îşi făceau calcule pentru a „trânti” bugetul pe 30 decembrie, ceea ce ar fi dus la căderea guvernului Ponta. Până la urmă problema a dispărut, pentru că Băsescu a promulgat bugetul, aşa că şedinţa din 30 decembrie nu va mai avea loc. Cel puţin până la anul, rămânem cu guvernul USL, după cum a dat asigurări preşedintele Băsescu.

Intenţia liberalilor, confirmată de Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că el nu crede în ruperea USL, dar că pot fi "nişte jocuri de forţă" şi că l-a "bucurat" faptul că a ajuns la o înţelegere cu premierul pe buget, pentru că exista riscul să plece liberalii din Guvern. "Nu se rup. Ce cred e că pot fi nişte jocuri de forţă", a afirmat Băsescu, răspunzând unei întrebări. El a spus că se bucură că a ajuns la o înţelegere cu premierul pe buget. "M-am bucurat că astăzi am ajuns la o soluţie cu premierul, pentru că de această dată exista riscul ca liberalii să plece şi să rămânem fără buget deloc. Deci, nu se rup, dar deocamdată se şicanează, aşa că asta e", a adăugat Băsescu.

Voiculescu, mediator între PSD şi PNL

Fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a încercat şi ieri să fie un mediator între liderii PSD şi PNL. Cei doi s-au întâlnit ieri la sediul PNL. "Subiectul întâlnirii nu a fost niciunul surprinzător, despre situaţia politică actuală. Punctul meu de vedere îl cunoştea... despre relaţiile dintre partidele din USL(...). A vrut să ştie dacă lucrurile sunt chiar atât de serioase în USL şi i-am confirmat că sunt foarte serioase", a susţinut liderul PNL.

Antonescu a fost ironic cu privire la Ponta pe tot parcursul zilei de ieri. "Ponta a pierdut controlul" asupra PSD, a comentat liderul liberal, cu privire la faptul că premierul a promis susţinere pentru jurnalistul Rareş Bogdan la şefia TVR, iar parlamentarii PSD au boicotat şedinţa. "Mi-am exprimat convingerea că este o situaţie temporară, pentru că e reconfortant să ştii că partenerul tău are control asupra propriului partid. L-am îmbărbătat din acest punct de vedere", a continuat Crin Antonescu.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: