Ponta, absent de la jurământul lui Greblă!

Fostul senator de Gorj Toni Greblă a depus ieri după-amiază jurământul în baza căruia devine judecător la Curtea Constituțională a României, ceremonia fiind organizată la Palatul Cotroceni, președintele Traian Băsescu având aici numai cuvinte de laudă la adresa proaspătului membru al CCR.

În mod surprinzător de la festivități a lipsit premierul Victor Ponta, care cu câteva minute înainte participase la depunerea jurământului de către noul ministru al culturii, Gigel Bucur. Chiar și membri ai Guvernului fuseseră prezenți la Cotroceni, dar cu toții au plecat de acolo odată cu Ponta.

Lângă Traian Băsescu au rămas, în schimb, șefii celor două camere ale Parlamentului, Crin Antonescu fiind întrebat în cursul zile de jurnaliști dacă a mai discutat cu Ponta despre o despărțire a PSD de PNL în cadrul USL. Șeful liberalilor a menționat că probabil se va vedea cu premierul la Cotroceni, lucru care nu a prea fost posibil, semn că apele sunt tulburi rău de tot în alianța de la guvernare, ieri cei doi lideri ai USL acuzându-se din nou reciproc de faptul că spun minciuni…Un adevărat neașteptat de prea mulți alegători a fost rostit însă de Traian Băsescu, care a trecut peste orice ranchiună a sa față de guvernanți și l-a felicitat la scenă deschisă pe cel care anul trecut dădea citire în plenul Parlamentului documentului de suspendare pentru a doua oară a șefului statului.

„Domnule judecător, în primul rând felicitări pentru numirea în funcţia de judecător la Curtea Constituţională. Curtea Constituțională s-a dovedit în ultimii ani a fi, până la urmă, un centru de echilibru al instituţiilor statului, un centru care a reglat echilibrele şi care a permis României să avanseze. Am convingerea că prezenţa dumneavoastră la Curtea Constituţională este un câştig. Vă felicit şi vă doresc mult succes!”, a spus Băsescu la ceremonia de învestire în funcție a judecătorului Toni Greblă. Șeful statului a fost „drăguț” cu proaspătul membru al CCR și în contextul în care Președinția nu mai are cinci membri în Curtea Constituțională pe care să poată miza în situația unor decizii grele, plecarea Iuliei Motoc la CEDO și vacantarea postului până la venirea lui Greblă lăsându-l pe Băsescu în off-side.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: