Ziua Recoltei, cu politicieni prinşi în hora… promisiunilor

Principalii politicieni ai judeţului au fost prezenţi ieri în Piaţa Centrală a municipiului pentru a participa la manifestările organizate de Ziua Recoltei, o sărbătoare care îşi are originile în perioada de dinainte de 1989 şi care a fost menţinută şi după căderea regimului comunist în mai multe localităţi din ţară.

La Târgu Jiu primarul Florin Cârciumaru a fost pionul principal al manifestărilor, el fiind însoţit aici nu doar de cei doi viceprimari ai oraşului sau de reprezentanţi ai instituţiei pe care o conduce, ci şi de prefectul Ion Claudiu Teodorescu şi subprefectul Virgil Drăguşin, dar şi de cei doi vicepreşedinţi de la Consiliul Judeţean, Ciprian Florescu şi Mădălina Ciolocoi.

Politicienii au dat o tură prin Piaţa Centrală, printre tarabele pline cu legume şi fructe tocmai bune de pus bine la cămară pentru sezonul rece, unii dintre comercianţi remarcând-o din mulţimea de oficialităţi ce le trecea prin faţă pe Iulia Vână. „Asta e viceprimăriţa aia nouă de-i sub Cârciumaru acum”, comentau precupeţii din piaţă, după periplul printre tarabe politicienii oprindu-se la scena pe care au evoluat artişti consacraţi de la Doina Gorjului. Înainte de a începe concertul de muzică populară, şefii administraţiei locale şi judeţene au luat cuvântul şi s-au adresat mulţimii, primarul Florin Cârciumaru recunoscând că nu a reuşit să îşi îndeplinească una din promisiunile făcute anul trecut, când toată ţara era în plină campanie electorală.

Promisiunea vizează construirea unei hale de iarnă pentru comercianţi, hală la care se lucrează însă, deocamdată, în ritm de melc. Edilul a promis că speră să poată inaugura hala la anul viitor, pe vremea aceasta, perioadă în care, dacă nu apar schimbări majore, România va fi în plină campanie pentru alegerile prezidenţiale, iar Crin Antonescu şi/sau Victor Ponta ar putea ajunge la Târgu Jiu pentru a participa la un astfel de eveniment, care, evident, nu va avea conotaţii electorale. După promisiunea făcută cu privire la inaugurarea noii hale peste un an, primarul Florin Cârciumaru şi restul politicienilor s-au prins într-o horă de mână gorjenească pe care au jucat-o şi zeci de gură cască din mulţimea strânsă pe margine. Cei mai mulţi dintre spectatori comentau însă preţurile mari de la produsele de pe tarabe, kilogramul de gogoşar ajungând să coste şi 7 lei, mulţi dintre cei veniţi la piaţă spunând că de vineri încoace preţurile au tot crescut…

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: