Primele ninsori în Gorj, după o săptămână de ploaie

După aproximativ o săptămână de ploaie, timp în care Gorjul a fost sub avertizare de cod galben, în unele zone ale județului precipitațiile s-au transformat în lapoviță sau chiar ninsoare. La Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobrița a nins ca în mijlocul iernii, la fel și în zona Rânca. În cele două zone stratul de zăpadă a atins cinci centimetri. A fost nevoie și de intervenția utilajelor pentru deszăpezire pe Dealul Godeanu, în drum spre Herculane și spre Rânca. Pe Valea Jiului a fost lapoviță și ninsoare.

După ce în alte județe din țară iarna și-a intrat în drepturi, a venit și rândul județului Gorj. Dacă timp de o săptămână în județ a plouat fără încetare, în unele zoneprecipitațiile s-au transformat în ninsoare. De exemplu, la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobrița, ieri dimineață au căzut primii fulgi de nea. A nins ca în mijlocul iernii, iar stratul de zăpadă a măsurat aproximativ cinci centimetri în jurul prânzului. Conducerea unității spitalicești a luat toate măsurile pentru ca bolnavii să nu aibă de suferit din cauza iernii timpurii. „Noi suntem obișnuiți la Dobrița cu o iarnă timpurie, însă nu-mi amintesc să fi nins vreodată chiar de la începutul lunii octombrie. Vreau să vă spun că ninge ca în mijlocul iernii, cu fulgi mari și deși. Startul de zăpadă cred că măsoară 5 centimetri. Noi ne-am luat toate măsurile de precauție și am pornit căldura de la începutul acestei săptămâni, așa încât cei 150 de bolnavi internați aici să nu sufere din cauza frigului. Din fericire, drumul până la spital nu pune probleme și nu a fost nevoie de intervenția utilajelor pentru deszăpezire”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobrița.

S-a intervenit cu utilaje la Rânca și spre Godeanu

Chiar dacă iarna este la început în județul Gorj autoritățile au fost în alertă. Drumarii au intervenit pentru prima dată anul acesta pe drumul spre Rânca și spre Godeanu. „A nins și la Rânca de la kilometrul 20 până spre Păpușa. Stratul de zăpadă cred că măsoară cinci centimetri. Am intervenit cu un utilaj de deszăpezire ca să nu avem probleme, pentru că începuse să se prindă zăpada pe partea carosabilă. Am intervenit și pe Godeanu, spre Herculane, pe o porțiune destul de mică, unde a nins și s-a prins pe carosabil. Pe Defileul Jiului nu au fost probleme pentru că a fost lapoviță”, a declarat Ion Tudor, directorul Direcției Județene de Drumuri Naționale Gorj.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: