TOP 5 Metode de a curăţa pete dificile

Oricui i s-a întâmplat să păteze tricoul preferat sau cămaşa ori faţa de masă cu alimente greu de îndepărtat. Vinul, uleiul ori cafeaua sunt doar câteva dintre petele care ne dau o mare bătaie de cap. De multe ori credem că nu mai e nici o salvare şi nu vom mai scăpa de acele pete. Există totuşi câteva remedii foarte eficiente pentru a îndepărta petele de alimente.

Iată doar câteva dintre soluţiile eficiente de curăţare a celor mai dificile pete de mâncare. Produsele folosite sunt la îndemâna oricui şi nu trebuie investiţii majore în detergenţi sofisticaţi sau produse de înălbire.

 Vin roşu

Cât pata este încă proaspătă, aplică un şerveţel uscat deasupra şi apoi curăţ-o cu puţin vin alb. Clăteşte cu apă minerală şi oţet. Repetă procedeul de câte ori este nevoie până când pata va dispărea definitiv.

 Sos de roşii din mâncare

Şterge sosul de roşii cu un şerveţel umed. Spală apoi materialul pătat cu detergent obişnuit de rufe, clăteşte cu apă rece şi apoi tamponează locul cu puţin oţet alb după care clăteşte din nou.

Petele lăsate de sucul de fructe pot fi eliminate cu zeamă de lămâie.

 Ulei sau unt

Presară făina pe ambele părţi ale petei până o acoperi complet şi las-o sa acţioneze timp de 30 de minute. După ce timpul a trecut, scutură materialul pătat de făină  şi spală-l cu detergent după care clăteşte cu apă caldă din abundenţă. Poţi scăpa de petele de grăsime de pe haine dacă, înainte de a pune bluza la spălat, aplici putină sare de bucătărie sau pudră de talc, pe suprafaţa pătată.

 Cafeaua şi ceaiul

Combină o linguriţă de oţet cu două linguriţe de apă şi aplică soluţia direct pe pată. Clăteşte cu apă rece şi repetă procedeul de câteva ori. Pentru petele de cafea şi ceai se va folosi numai apă rece. În această situaţie, evită pe cât posibil apa caldă, pentru că ajută pata să se fixeze mai bine.

 Ketchup şi muştar

Îndepărtează sosul cu ajutorul unui şerveţel uscat. Aplică jumătate de linguriţă de oţet direct pe pată. Lasă oţetul să acţioneze 1-2 minute şi clăteşte cu apă din abundenţă. Dacă pata nu s-a curăţat încă, aplică încă o dată puţin oţet şi lasă-l să acţioneze mai mult.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: