„Ziua Recoltei”, sărbătorită la Târgu-Jiu

„Ziua Recoltei”, evenimentul care reuneşte toţi producătorii gorjeni dornici să-şi expună rezultatele muncii de peste an, va fi sărbătorită în Piaţa Centrală din Târgu-Jiu duminică, 4 octombrie.

Manifestările vor începe la ora 9.00 cu plecarea oficialităţilor din Piaţa Prefecturii. Acestea îşi vor face intrarea în Piaţa Centrală prin arcada de baloane, fiind întâmpinaţi cu tradiţionala pâine şi sare, precum şi cu parada Fanfarei „Armonia”. La eveniment sunt aşteptaţi toţi gorjenii, nu numai gospodinele care vor să vadă oferta producătorilor agricoli. Cei mici se vor afla în grija a două personaje literare, Morcoveaţă şi Dovlecel, care o să-i înveţe despre importanţa unei alimentaţii bogate în fructe şi legume, dar îi vor provoca şi la ghicitori, poveşti şi snoave.

Expoziţii şi demonstraţii

Evenimentul va oferi o expoziţie de produse (legume, fructe, flori) şi de utilaje agricole, dar şi demonstraţii realizate de producătorii specializaţi. Aceştia îşi vor arăta dibăcia la realizarea vinului prin tescuire, scoaterea vinului cu tâlvul, olărit şi încondeiat vase, împletirea coşurilor, a funiilor de ceapă şi usturoi sau obţinerea untului cu ajutorul putineiului. Participanţii vor putea admira ornamentele cu diferite produse care vor fi amplasate în trei căruţe demonstrative. Toţi producătorii prezenţi la manifestare vor primi diplome de participare, iar cel mai frumos stand va adjudeca un premiu constând în produse specifice.

Gorjenii vor avea ocazia să guste din preparatele culinare din producţia acestui an, precum sărmăluţe cu turtă şi piftii, purcei la proţap sau cârnăciori. Şi cum voia bună nu poate lipsi de la o asemenea manifestare, artiştii Ansamblului Maria Lătăreţu al Şcolii Populare de Artă vor oferi un spectacol folcloric pe cinste şi vor invita toţi gorjenii la joc.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: