Ţi-a îngheţat apometrul? Trebuie să plăteşti achiziţia unuia nou!

Aviz gorjenilor care locuiesc la casă! Societatea Aparegio, furnizorul regional de apă şi canal, anunţă abonaţii că în situaţia în care se vor defecta apometrele din cauza gerului vor trebui să achite costurile achiziţiei şi montării unuia nou. Conform operatorului, fiecare cetăţean are obligaţia să protejeze împotriva îngheţului apometrele şi branşamentele de alimentare cu apă. Cei care nu se conformează şi li se defectează aparatura vor trebui să scoată din buzunare circa 200 de lei.

Conform reprezentanţilor Aparegio, apometrele trebuie izolate termic chiar dacă sunt montate în căminele unde sunt făcute branşamentele sau în subsolurile blocurilor şi beciuri. În caz contrar pot fi distruse când apa îngheaţă pe conducte din cauza gerului. Câteva zeci de apometre s-au defectat la începutul acestei luni când s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute, termometrele arătând şi minus 18 grade.  Cei de la Aparegio spun că este de datoria abonaţilor să protejeze aparatura pe care, de altfel, o primesc gratuit la prima montare. În cazul în care se constată că aparatul de măsură trebuie înlocuit ca urmare a deteriorării provocate de îngheţ, utilizatorul va suporta costul întregii operaţiuni de schimbare precum şi al contorului. „Au crescut foarte mult cazurile în care din neglijenţa abonaţilor s-au spart aparatele de măsură. Asta înseamnă pierderi de apă, schimbarea de echipamente care costă o căciulă de bani, drept pentru care, atunci când le-am dat gratuit şi le-am montat gratuit, dacă se dovedeşte că nu au avut grijă şi n-au ştiut să-şi ferească apometrele de îngheţ, la prima intervenţie vor rămâne fără nişte bani din buzunare. Vom factura serviciile de înlocuire. Un apometru costă în jur de 20 de euro, piesele de schimb mai costă în jur de 10 euro, cu manoperă cu tot, cu maşină, cu benzină, costurile se ridică”, a declarat Tiberiu Albu, directorul comercial al societăţii Aparegio.       

Obligaţiile proprietarilor

Conform operatorului de apă şi canal, în cazul în care contorul este montat într-un cămin de apometru, trebuie să vă asiguraţi că are capacul închis şi nu permite infiltrarea apei. În cazul în care capacele sunt confecţionate din tablă, este indicat să se pună o folie de plastic sub capac. Atunci când contorul este montat în pivniţe sau subsoluri tehnice, geamurile şi uşile trebuie să fie închise. Trebuie protejaţi de îngheţ inclusiv robineţii şi reţeaua de după contor. Experţii spun că pentru a dezgheţa un apometru sau o ţeavă, trebuie să aduceţi o sursă de căldură în zona respectivă, cum ar fi un uscător sau o lampă de încălzire.

Vizualizări: 2,497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: