Evaluări ARACIP la şcolile din Gorj

Un număr de 12 unităţi şcolare din judeţul Gorj vor fi inspectate în această perioadă de comisii din cadrul Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP). Specialiştii vor stabili dacă sunt îndeplinite condiţiile minime de calitate a învăţământului în funcţie de care vor decide dacă vor acorda sau nu avizul şcolilor. Acolo unde condiţiile minimale nu sunt întrunite vor dispune măsuri.

Unităţile şcolare ce vor fi evaluate de specialiştii ARACIP sunt din mediul rural. Este vorba de Şcoala Gimnazială Jupâneşti, Şcoala Gimnazială „Ion Grigoroiu” din comuna Leleşti,  Şcoala Gimnazială Lihuleşti-comuna Berleşti, Şcoala Gimnazială Negreni, Şcoala Gimnazială Cîlnic, Şcoala Gimnazială Cărpiniş. În luna februarie vor primi vizita externă a specialiştilor ARACIP: Şcoala Gimnazială din satul Valea Mănăstirii- comuna Cătunele, Şcoala Gimnazială „Nicolae Caranda” -comuna Glogova, Şcoala Gimnazială „Ion Popescu Voiteşti” din comuna Bălăneşti, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Negomir, Şcoala Gimnazială Padeş şi Şcoala Gimnazială Stejari.

Şcolile vor primi calificative în urma acestei evaluări. Pentru a primi avizul comisiei ARACIP trebuie să obţină cel puţin calificativul „satisfăcător”. „Din câte ştiu că o astfel de comisie a fost deja la şcoala din Leleşti. Absolut toate şcolile trebuie să aibă această viză. Cel mai probabil la cele 12 le-a expirat avizul, pentru că se acordă o dată la patru ani. Dacă o şcoală nu primeşte un calificativ bun, nu se impune o măsură imediată. I se dă un termen de remediere şi de corectare. Se va trece la o inspecţie de revenire”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj.  

Dacă după trei vizite de acest gen, unitatea şcolară înregistrează tot un calificativ prost, se poate ajunge la desfiinţare.

Vizualizări: 239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: