Scurt răsunet eminescian de la Liceul Tehnologic Baia de Fier

15 ianuarie este o zi în care sufletul fiecărui român tresare, luminat fiind de raza de lumină a Luceafărului. Este ziua în care, în anul 1850 avea să se nască Mihai Eminescu, cel mai mare poet al neamului românesc.

De Eminescu ne apropiem de fiecare dată cu o emoţie nemărginită, el fiind pentru noi mai mult decât un poet de geniu. Încercând să-i definească trăsăturile esenţiale, mari cărturari ai vremii conchideau: “Rege al cunoaşterii omeneşti”, afirma Titu Maiorescu, „Cu numele lui magic deschidem toate porţile spiritului”(Constantin Noica) iar Nicolae Steinhard afirma că: „A vorbi despre Eminescu înseamnă pentru un român a se cerceta pe sine, a se închipui şi ipostazia la puterea maximă a virtualităţii Neamului său şi a-şi schiţa fără pic de pudoare portretul ideal” .

Cuprinşi de această emoţie nemărginită s-au dovedit a fi şi elevii de la Liceul Tehnologic Baia de Fier care şi-au propus să răspundă setei de cunoaştere a operei eminesciene şi să le insufle şi generaţiilor viitoare dragostea faţă de literatură. Prin activităţile desfăşurate ieri am urmărit sensibilizarea sufletului celor mici şi celor mari, scoaterea la iveală a tot ce este mai frumos şi mai pur în el, dragostea faţă de tot ce ne înconjoară. Pentru o clipă ne-am reamintit ca: ”Eminescu este numele acestei ţări. România este numele lui Eminescu” (Nichita Stănescu).

Prof.Tăban Elena, Liceul Tehnologic Baia de Fier

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: