Bolboşi: Investiţie începută acum 8 ani, aproape de finalizare

O investiţie de importanţă majoră pentru o mare parte din cetăţenii comunei Bolboşi este aproape de finalizare, la aproape 8 ani de la începerea lucrărilor. Este vorba de proiectul ce vizează realizarea reţelei de alimentare cu apă la nivelul a cinci sate ale comunei. Pentru că obiectivul a fost finanţat din fonduri guvernamentale, care ajung cu greu la primării, investiţia va fi gata abia anul acesta deşi a fost începută încă din 2007.   

Opt ani, atât a durat realizarea unei investiţii la Bolboşi care în mod normal ar trebui să fi fost gata în cel mult un an. Este vorba de reţeaua de alimentare cu apă pentru satele Bălăceşti, Bolboasa, Miclosu, Bolboşi şi Igirosu. Abia la finele anului trecut administraţia locală din Bolboşi a primit restul de bani guvernamentali pentru a finaliza această investiţie. Obiectivul presupune circa 20.000 de metri de reţea. “Am primit finanţarea integral pentru a finaliza lucrările la reţeaua de alimentare cu apă. Este aproape de finalizare şi recepţionare. În ianuarie se fac probe şi se întruneşte comisia de recepţie. Investiţia se ridică la 3,1 milioane din fonduri guvernamentale. Proiectul a fost demarat în urmă cu 8 ani, termenul de finalizare a fost de 9 luni. Nu s-a primit integral finanţarea şi s-a ajuns la finele anului 2014 să obţinem toate fondurile şi implicit să realizăm investiţia”, a declarat primarul din Bolboşi, Gheorghe Bilea. 

Cetăţenii nu se vor putea branşa decât la vară la reţeaua de alimentare cu apă. “Din vară vom face o analiză cu solicitanţii care vor să se branşeze şi să găsim firma necesară care să facă branşamentele persoanelor interesate”, a mai spus primarul.

Apa provine din două foraje realizate la 300 de metri lângă terenul de fotbal de la şcoala Bolboasa.  Autorităţile locale spun că din primele analize apa este potabilă însă vor fi făcute şi alte analize în privinţa potabilităţii. Pe viitor administraţia locală vrea să atragă fonduri externe şi pentru realizarea reţelei de apă în satele Valea şi Ohaba.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: