Noi recrutări pentru fabrica de cablaje din martie

Investitorii nemţi care vor să construiască o fabrică de cablaje auto la Târgu Jiu vor face noi recrutări abia în luna martie. Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a anunţat că nu primeşte CV-uri de la persoanele interesate, asta şi pentru că au primit nenumărate solicitări de la cei care vor să lucreze la fabrica ce urmează a se construi în municipiu. 

Directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, a purtat ieri discuţii cu reprezentanţii firmei de recrutare contractată de nemţii de la Nexans Autoelectric, care i-au comunicat că abia peste două luni vor mai veni la Gorj pentru a face noi recrutări pentru fabrica de cablaje ce va fi construită în Târgu Jiu. În primă fază au fost recrutate circa 100 de persoane din Gorj ce au fost trimise pentru perfecţionare la o fabrică din Arad a societăţii. Atunci au fost recrutaţi muncitori necalificaţi şi muncitori specializaţi în montarea de piese şi subansambluri. „Construcţia va merge foarte repede. Au zis că vin cu pereţi tip fagure. Să înceapă, să zicem, în primăvară şi în iarnă să funcţioneze la capacitate. Este vorba de un număr de persoane cuprins între 1300 şi 1700, chiar spre 2000. Noi i-am ajutat, în primă fază ne-au solicitat să găsim oamenii care să se deplaseze, să lucreze la Pâncota, lângă Arad. Deja au plecat 18 persoane, mai aveau selectate în urma medierilor făcute la sediul agenţiei noastre pentru încă 60 şi ceva de persoane. Cam 100 de persoane care deja îşi desfăşoară activitatea acolo, urmând ca din luna martie să ne anunţe când vor relua procedura de mediere pentru a-şi mai găsi personal, urmând să plece să mai lucreze la Pâncota până se termină construcţia aici, urmând ca ce cei care lucrează acolo să aibă prioritate şi să fie angajaţi primii la fabrică”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Conducerea AJOFM Gorj a transmis că nu primeşte CV-uri de la cei care vizează un job la fabrica de cablaje auto. „Nu vom primi CV-uri, aşa ne-am înţeles şi cu dumnealor. În momentul în care ne vor anunţa, să zicem în luna martie, noi vom mediatiza pentru ca oamenii să ştie şi să intermediem întâlnirea dintre dumnealor şi cei care doresc să lucreze la această firmă”, a mai spus Romeo Chiriac.

Conform autorităţilor locale, nemţii de la Nexans Autoelectric s-au arătat interesaţi să construiască fabrica în zona Coleus. În zonă circa 5,3 ha ţin de domeniul public al municipiului Târgu Jiu. În şedinţa de Consiliu Local, consilierii au avizat vânzarea sau concesionarea acestei suprafeţe.

Vizualizări: 508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: