Centru de informare turistică, înfiinţat la Peştişani

Turiştii care vor tranzita comuna Peştişani dar şi localităţile învecinate vor avea posibilitatea să se informeze mai bine în legătură cu punctele turistice din zonă. Asta pentru că, de luna aceasta, a fost pus în funcţiune un centru local de informare turistică modern. Pentru buna funcţionarea a centrului au fost angajate două persoane specializate în domeniul turismului.

Centrul Local de Informare Turistică din Peştişani va asigura de aici încolo o legătură indispensabilă între comună şi turişti. Clădirea în care funcţionează este amplasată în centrul localităţii şi a fost construită recent, din fonduri europene prin intermediul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP). Este un proiect la care au fost arondate la multe localităţi, printre care Godineşti, Tismana, Runcu şi Leleşti. Rolul centrului este acela de a promova zona, obiectivele turistice din Peştişani, dar şi din celelalte localităţi arondate. Mai mult, primarul din Peştişani, Florin Pavel, a venit cu ideea ca centrul să aibă şi un rol de dispecerat. “Acest lucru presupune ca toate pensiunile şi restaurantele să dea zilnic diagrama cu locurile libere, cu tarife, cu cazare, cu restaurante, cu meniuri. Cei doi angajaţi au luat deja legătura cu majoritatea pensiunilor din localităţile deservite de centru ca să vină cu pliante de promovare. Centrul are şi o pagină web”, a declarat Florin Pavel, primarul comunei Peştişani.

Deocamdată, angajaţii centrului sunt plătiţi de primărie, însă autorităţile locale speră ca în cel mai scurt timp unitatea să se autofinanţeze. “Poate apărea şi parte de autofinanţare parţială. Asta pentru că, pentru fiecare turist plasat, pensiunea va plăti un comision. Centrul va face contracte cu fiecare în parte, ca o agenţie”, a mai spus primarul comunei Peştişani.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: