ACS Târgu Jiu a cedat greu la Sighet

Baschetbaliştii de la ACS Târgu Jiu au pus mari probleme celor de la CSM Sighetu Marmaţiei în meciul disputat în deplasare în această etapă. Chiar dacă au pierdut, gorjenii nu au cedat decât un sfert din cele patru ale meciului disputat la Sighet, scorul general fiind însă favorabil  gazdelor, 97 – 83.

ACS Târgu Jiu a pierdut meciul disputat în deplasare cu CSM Sighetu Marmaţiei, scor 97 – 83, dar a lăsat o impresie bună pe teren şi a dat emoţii gazdelor. Evoluţia bună a jucătorilor transferaţi recent dă totuşi speranţe pentru viitor şi pentru îndeplinirera obiectivului din acest sezon.

Pe sferturi, ACS Târgu Jiu nu a pierdut decât în sfertul trei, scor 31 – 11, dar a făcut-o de o manieră care a dus la pierderea jocului. După primul sfert rezultatul era egal, scor 27 – 27, iar jocul bun dădea speranţe antrenorului Claudiu Alionescu. Nici în cel de-al doilea sfert elevii săi nu au jucat rău şi s-au impus cu 21-16, spre disperarea gazdelor şi a suporterilor acestora, astfel că la pauză ACS a intrat în avantaj, scorul fiind 43 – 48. După pauză baschetbaliştii de la Sighet au venit motivaţi de la vestiare şi s-au impus categoric în cel de-al treilea sfert, scor 31-11, diferenţa foarte mare din acest sfert ajutând CSM Sighet să se distanţeze pe tabelă. Ultimul sfert a fost câştigat de ACS Târgu Jiu cu 24 – 23 dar nu a mai contat pentru că diferenţa din sfertul trei a ajutat gazdele să se impună.

Cu ocazia acestui meci a debutat şi cel de-al doilea american transferat recent de ACS, Jordan Martin, care a fost şi cel mai bun marcator de la gorjeni, cu 23 de puncte şi 11 recuperări. Aflat la al doilea joc pentru gorjeni, Montez Singleton a reuşit 21 de puncte, şapte pase decisive şi cinci recuperări. Au urmat Adrian Roşu cu 16 puncte şi Danciu, Bratoloveanu şi Howel, care au reuşit câte 6 puncte.

Deşi au suferit cel de-al treilea eşec consecutiv, gorjenii  de la ACS se menţin pe locul patru în grupa albastră a Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

De menţionat că gorjenii mai au un meci restanţă din luna ianuarie, cel cu ultima clasată, CSM VSKC Miercurea Ciuc, care urmează să se joace pe 23 februarie, cu începere de la ora 17:00, la Sala Sporturilor din Târgu Jiu.    

Clasament Grupa Albastra

1. CS Municipal Târgu Mureş           21/1 43

2. CSM Sighetu Marmaţiei      15/7 37

3. CSM 2007 Focşani    13/9 35

4. ACS Târgu Jiu   11/10         32

5. CS Rapid Bucureşti    10/12         32

6. CSM VSKC Miercurea Ciuc         8/13 29

Vizualizări: 794

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: