Aurel Popescu vrea să ştie ce gunoaie ajung la Târgu Jiu

Un nou proiect de hotărâre privind deşeurile aduse din alte judeţe a fost pus în dezbatere publică la Primăria Târgu Jiu. Viceprimarul Aurel Popescu este iniţiatorul proiectului care prevede ca deşeurile să nu mai fie depozitate la Târgu Jiu fără acordul expres al consilierilor locali. Această regulă nu se aplică şi contractelor semnate până la data de 31 decembrie 2017.

Proiectul a fost postat pe site-ul Primăriei Târgu Jiu şi va rămâne în dezbatere publică până la data de 4 aprilie. Târgujienii care vor să vină cu propuneri sunt aşteptaţi la sediul instituţiei. Viceprimarul Aurel Popescu a notat în proiectul de hotărâre că se interzice depozitarea deşeurilor din alte judeţe la Târgu Jiu dacă nu îşi dau acordul şi consilierii locali. „Este interzisă depozitarea, în depozitele aflate pe raza teritorială a Municipiului Târgu Jiu, a deşeurilor provenite din alte unităţi administrativ teritoriale, fără acordul expres al Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu. Pentru deşeurile aduse din alte localităţi, operatorul de salubritate va ţine evidenţa separată a acestor operaţiuni, având obligaţia de a prezenta trimestrial Consiliului Local o situaţie care va cuprinde cel puţin următoarele elemente: localitate de provenienţă, judeţul, tipul deşeurilor şi cantitatea intrată în depozit”, se arată în proiectul de hotărâre.

Polaris trebuie să planteze şi arbori

Dacă va aduce gunoaie din alte localităţi, Polaris trebuie să planteze şi arbori, să protejeze oamenii de miros. „Pentru mărirea gradului de protecţie împotriva mirosurilor provenite din activitatea de depozitare a deşeurilor, operatorul depozitului va realiza o perdea de protecţie formată din arbori cu talie înaltă amplasată pe latura dinspre Slobozia, în termen de 6 luni”, se mai menţionează în document.

Un proiect care interzicea societăţii Polaris să mai aducă gunoaie din alte judeţe la Târgu Jiu a fost adoptat şi anul trecut, însă documentul a fost contestat, iar juriştii Prefecturii au constatat că nu este legal. Aşa că aleşii locali au decis să revoce hotărârea la începutul acestui an.

Vizualizări: 383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: