Ce se întâmplă cu procesul dintre Primăria Târgu Jiu și ANAF

Curtea de Apel Craiova a respins solicitarea Primăriei Târgu Jiu de suspendare provizorie a deciziei prin care ANAF le-a imputat mai multor șefi din cadrul municipalității mai bine de o jumătate de milion de euro în scandalul iluminatului ornamental realizat în oraș cu câțiva ani în urmă.

Primăria a contestat în instanță dispoziția Fiscului prin care directori ai instituției și fostul primar Florin Cârciumaru sunt puși să restituie către bugetul local bani foarte mulți, stabiliți drept prejudiciu. Prima decizie pe care instanța din Bănie a luat-o a fost să respingă solicitarea primăriei și să dea un termen pentru luna viitoare în vederea judecării pe fond a cauzei.

„Respinge cererea de suspendare provizorie a Deciziei nr. 7/C/17.07.2017 şi a Procesului-verbal de inspecţie CRR-AIF 3223/10.11.2016. Cu recurs în 5 zile de la comunicare în ce priveşte cererea de suspendare. Acordă termen de fond la data de 11.12.2017. Pronunţată în şedinţa publică”, a decis Curtea de Apel Craiova.

Procesul-verbal de inspecţie CRR-AIF 3223/10.11.2016 este cel prin care a fost constatat prejudiciul imputat șefilor din primărie, în documentele oficiale ale instituției menționându-se încă din vară că documentul respectiv este rezultatul unei inspecții fiscale solicitate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu prin Ordonanța nr. 2505/P/2016.

În dosarul de la Craiova, municipalitatea ar urma să fie reprezentată de o casă de avocatură, așa cum au hotărât recent consilierii locali. Hotărârea aprobată de aceștia încă nu a intrat în vigoare pentru că a fost înaintată către Prefectură pentru a primi viza de legalitate.

În paralel cu acțiunea de la Curtea de Apel Craiova, la Târgu Jiu, toți cei vizați de raportul ANAF au contestat în instanță sumele de bani care le sunt imputate. Florin Cârciumaru, Grigore Jianu, Marius Ionescu, Narcisa Cristea și Ionuț Jilăveanu au primit deja termene în procesele pe care le-au deschis, iar magistrații au dispus unificarea lor într-o singură cauză.

Vizualizări: 1,334

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: