Conducerea UCB introduce programe de studii doctorale

Conducerea Universității „Constantin Brâncuși“ vrea să introducă  programe de studii doctorale la nivelul instituției de învățământ superior din Târgu Jiu. 

Pentru aceasta este nevoie de trei conducători de doctorat în același domeniu de studii.

„Am rămas fără conducere de doctorat. Suntem printre puținele universități din România care nu are ciclcul trei de studii, programele de studii de doctorat. La universitatea noastră nu se efectuează studii doctorale, deși suntem mulți profesori care avem conducere de doctorat, dar nu la noi la universitate“, a spus Luminița Popescu, rectorul UCB, la o emisiune de la postul 1 Plus Tv. 

Popescu spune că trebuie îndeplinite o serie de condiții.  ”În primul rînd trebuie să avem trei conducători de doctorat în același domeniu de studii. Dacă vrem să facem de exemplu, ciclul III de studii în inginerie energetică, în afară de mine mai este nevoie de încă doi profesori cu conducere de doctorat în inginerie energetică. Este un criteriu dificil de îndeplinit. Condițiie pentru depunerea tezei de abilitare sunt foarte dificile. Criteriile care se cer pentru a fi conducător de doctorat nu sunt ușor de îndeplinit. Se cer articole în publicații de specialitate cu recunoaștere academică internațională. Am introdus un program de stimulare și susținem financiar publicarea de articole în reviste de specialitate”, a mai spus Luminița Popescu.

Vizualizări: 1,246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: