Finalizarea hidrocentralei de pe Jiu, blocată în instanță

Asociațiile Bankwatch România și Neuer Weg au câștigat  în instanță procesul pentru anularea autorizațiilor de construire emise pentru o hidrocentrală pe râul Jiu. Proiectul, promovat de SC Hidroelectrica SA, este amplasat în interiorul Parcului Național și Site-ului Natura2000 “Defileul Jiului”, punând în pericol toate speciile protejate în interiorul acestora.

Emiterea celor două autorizații de construire a fost nelegală, întrucât au fost emise fără evaluări de mediu care ar fi stabilit în ce condiții tehnice acest proiect nu pune în pericol speciile protejate. Curtea de Apel București a anulat în data de 14.12.2017 autorizațiile de construire emise de Consiliile județene Gorj și Hunedoara.

”În aceste condiții, solicităm investitorului SC Hidroelectrica SA să înceteze de urgență construirea hidrocentralei și să demareze un proces de evaluare a distrugerilor ariei protejate ce a avut loc până acum, readucerea acesteia la situația inițialăIn același timp, solicităm demararea procedurii de analiză a impactului proiectului asupra ariilor protejate și de identificare a alternativelor de construire care să permită realizarea proiectului fără afectarea factorilor de mediu“, a declarat Cătălina Radulescu, avocat și membru al Bankwatch România.

Vizualizări: 3,294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: