Ion Mischie, primar interimar la Telești: Pot să mă descurc!

Viceprimarul comunei Telești, Ion Mischie, spune că este pregătit să preia atribuțiile primarului demisionar Romulus Bîldea. Social-democratul, în vârstă de 60 de ani, regretă plecarea lui Bîldea din primărie, alături de care a condus comuna mulți ani.

Reporter: Cum ați primit vestea demisiei primarului Romulus Bîldea?

Ion Mischie: Vă dați seama că nu bine. Eram o echipă, de 9 ani împreună, cu foarte multe realizări, și a fost ca un trăsnet peste noi această situație. Am avut miercuri o ședință a Consiliului Local prin care domnul primar ne-a adus la cunoștință demisia dumnealui și asta este, mergem înainte. Suntem o echipă și trebuie să ducem la bun sfârșit ce am început împreună cu domnul Bîldea.

Rep.: Sunteți pregătit să preluați atribuțiile primarului?

I.M.: Nefiind o școală de primari, eu cred că e ca o ucenicie la locul de muncă administrația și cred că, după 9 ani în jurul primarului Romulus Bîldea, pot să mă descurc.

Rep.: Care este procedura? Vor fi noi alegeri în comună?

I.M.: Nu știu exact, secretarul este plecat la București, la un concurs. Trebuie să vedem, să vină o decizie, nu ne-am mai întâlnit cu o asemenea situație.

Rep.: Aveți majoritate în Consiliul Local?

I.M.: Da, avem opt consilieri PSD. Mai este unul de la PNL și încă doi consilieri de la două partide. Nu am temeri că îmi vor pune piedici, avem 10 contra 1. Cam acesta este raportul.

Rep.: Ați aflat ce va face fostul primar pe viitor?

I.M.: Cred că îi va fi foarte greu după două mandate de viceprimar, două de primar și începuse și pe cel de-al treilea. Vă dați seama, este o muncă de câțiva ani și este greu să te desparți de o echipă cu care ai făcut atâtea în decursul anilor. Este o lovitură și pentru el și nu știm exact ce va face.

Vizualizări: 2,171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: