Talentul la furat vs. talent real

Dacă ați intrat ieri pe site-ul nostru, probabil ați văzut o declarație a lui Liviu Dragnea. Zicea așa: „Fiul meu are talent în afaceri”. OK, ca să ne înțelegem. Fiul lui Dragnea este un cocalar căruia i-a dat tac-su niște bani, iar cocalarul și-a luat prima oară niște mașini scumpe. Că Dictatorul i-a dat pe mână niște afaceri nu e tocmai corect spus. Pentru că afacerile alea merg de la sine, sub atenta oblăduire a tatălui, care direcționează fonduri babane, frumoasă coincidență, taman spre zonele în care are fiu-su investiții. Așadar, domnu’ Dragnea: nu, fiul matale n-are nici un talent. Are bani, asta da. Dar nu din talent, ci din furat. Din furat de la noi.

Dacă vreți să vedeți cine are talent într-adevăr, mergeți la pagina 16 din ziarul de marți frumușel (sau pe site) și citiți interviul nostru cu Miriam Bulgaru, finalista turneului de tenis de la Târgu Jiu. A ajuns până în finala unui turneu de 15.000 de euro, deși nu are nici staff, nici nu e ajutată de părinți.

Tenisul e un sport în care ești al dracului de singur, mai ales când nu ai sponsori care să te ajute, deci oameni care să meargă cu tine prin turnee. Ești singur în avion sau tren, ești singur în camera de hotel, ești singur la antrenament, dar mai ales ești singur pe teren, în timpul jocului, doar tu și cu tine, sechestrat de-o parte a fileului, nici măcar în contact cu adversarul (ca la alte sporturi individuale) care să-ți mai aducă un pic de consolare că ești în apropierea unei alte ființe, fie ea și una pe care trebuie s-o învingi. Miriam e chiar mai singură decât un jucător de tenis obișnuit, aproape că putem spune că e un copil teribil din cărțile lui Kerouac care a fugit de acasă ca să își urmeze visul (deși tocmai a luat bacul cu 8,8, ca să nu credeți că a fugit și de la școală).

Revenind, deci, Miriam are talent, nu ca Dragnea Jr.. Știți ce n-are Miriam, dar Dragnea Jr. are din plin? Bani. Pentru că asta fac corupția și lipsa de educație, asta este drama cu care se confruntă România: banii sunt redirecționați de către hoți ca Dragnea și, în loc să ia drumul talentului, în loc să se îngrămădească, proștii, să o ajute pe Miriam să ajungă la Wimbledon (unde putea să meargă anul trecut, dar n-a avut cu ce), în loc să se înghesuie în niște teancuri suficient de mari încât să ajute mii de alți copii ca Miriam să arate țării, apoi lumii, că sunt talentați, tâmpiții ăștia de bani sunt întorși din drum și ajung în buzunarele unor penali al căror tupeu crește odată cu averea. Și crește suficient de mult cât să se considere și TALENTAȚI, scârbele!

Vizualizări: 322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: